Baba

Koraszülött babája született a rendőrházaspárnak – kollégáik rendkívüli dolgot tettek értük

Nemcsak anyagilag támogatták a kis Alex gyógyulását, de még egy ölelőláncot is létrehoztak, hogy soha ne legyen magányos.

„Hihetetlen, ami Alexszel történt. Valóságos csoda” – kezdte a Today.com amerikai hírmagazinnak Melissa Winch, aki a várandósság 29 hetében adott életet első gyermekének, Axelnek. „Az orvosok sokáig semmi jóval nem biztattak bennünket. Váltig állították, hogy a babánknál a koraszülés miatt súlyos rendellenességek alakultak ki.”

Az anyuka hozzátette, kezdetben ő is és 45 éves férje, Adam is minden percét Axel mellett töltötte a koraszülött intenzív osztályon. A kisfiút csak azután szállították át az aurórai gyermekkórházba, miután az állapota valamelyest stabilizálódott. „Mikor azt gondoltuk, megnyugodhatunk, az orvosok közölték, Axelnek valószínűleg károsodott a látása és a hallása is.”

koraszülött baba

Kép forrása: Winch family

A szülőknek ekkorra minden tartaléka elfogyott, és ekkor jöttek a képbe a házaspár aurórai kollégái, akik amellett, hogy gyűjtést rendeztek nekik, amiből fizethették a kórházi számlákat, ideiglenes lakhatással, étellel és támogató jelenléttel is segítették őkat. Amikor pedig a szülőknek vissza kellett menniük dolgozni, a kollégák vállalkoztak arra is, hogy a szabadnapjukon bejárnak Axelhez, hogy legyen mellette valaki addig, míg a szülei távol vannak.

Kép forrása: Aurora Police Department

Az így létrejött „ölelőlánc” szigorú beosztás szerint működött: mindennap három műszakban jöttek az önkéntesek, hogy délelőtt, délután és este is legyen valaki, aki ölbe veszi a kisfiút. „Axelt végül annyira elkényeztették, hogy most már, ha tehetné, folyton csak kézben lenne” – mondja az édesanya, aki elárulja, volt kolléga, aki a saját ideje alatt olvasott a picinek, mások Elvis-dalokat tanítottak neki.

Kép forrása: Aurora Police Department

Egy biztos, a koraszülött kisfiú azóta hazamehetett szüleivel, az állapota pedig több mint kielégítő: mint kiderült, a látásának semmi baja, a hallása is majdnem tökéletes, ráadásul szépen hízik is. „Az orvosok és a nővérek nem hisznek a szemüknek, amikor visszük hozzájuk Axelt. Folyton azt hajtogatták, hogy ennek a kisfiúnak a statisztikák szerint meg kellett volna halnia, ehhez képest szinte teljesen egészséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top