Baba

Halva született csecsemőjük miatt kezdtek az adománygyűjtésbe

Maria Grennannak és férjének, Stuartnak halva született a kislányuk, Maggie. Gyászukban rengeteget segített egy külön szoba a kórházban, ahol felkészülhettek arra, hogy örökre elbúcsúzzanak gyereküktől. Ez sarkallta őket arra, hogy a kórház számára adományokat gyűjtsenek.

A 37 éves Maria Grennan már majdnem egy hete túlhordta az első gyermekét, amikor észrevette, hogy a baba már nem mozgolódik a hasában. Az orvosok később közölték vele és az egyébként mentőtisztként dolgozó férjével, Stuarttal, hogy a babájuk ismeretlen okokból meghalt az anya méhében. 

December 5-én Grennannak meg kellett szülnie a már élettelen Maggie-t a Worcestershire Királyi Kórházban, majd ezt követően a szülőknek megengedték, hogy néhány napot még együtt lehessenek meghalt csecsemőjükkel, hogy a gyereküktől el tudjanak búcsúzni a szülők. Azonban a szülészeti osztály erre nem igazán alkalmas, hiszen a tragédiát átélt pár közelében többségében egészséges édesanyák adnak életet többségében egészséges újszülötteknek. Miközben Grennanék csöndben gyászoltak, hallották, ahogy a szomszédban az édesanyák vajúdnak.

A kórház ezért biztosított számukra egy helyiséget, ahol ők és a rokonok is el tudtak búcsúzni a gyerektől. Erre a szobára nem vonatkoztak a látogatási idők. Grennan nagyon hálás volt a lehetőségért a kórháznak, hiszen így volt valamennyi ideje megemészteni a történteket, és férjével együtt úgy döntött, hogy pénzt gyűjt azért, hogy a gyászolószobát hangszigeteljék is, hogy az valóban alkalmas legyen a csöndes búcsúra. A megcélzott tízezer fontból jutna pénz még egy ilyen helyiség kialakítására is, mert, ahogy az anya mondta a Mirrornak: sajnos nem ők az egyetlen pár, akikkel ilyen szomorúság történt a szülészeten. A szülők úgy állnak hozzá, hogy ha a lányuk csak kilenc hónapot élt is az anya hasában, életének már most volt értelme, hiszen az ő esete sarkallta a szülőket az adománygyűjtésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top