Baba

Szüleik beteszik a karácsonyfa alá a szegedi óriásikreket

A két, három és fél kilóval született kisbabát szüleik ma vihetik haza Kistelekre. Az anyuka azt mondja, a hét kilónyi súly ellenére, egyáltalán nem volt nehéz terhessége.

„Úgy szerettük volna, hogy egyből bölcsibe mehessenek. Ezért ekkorák” – mondta nevetve Hajdú Norbert, az ikrek édesapja a delmagyar.hu című lapnak. Hozzátette, mivel az ikrek császármetszéssel jöttek a világra, ezért nem lehetett benn a szülőszobán. „Az ajtó előtt izgultam végig. Amikor meghallottam, hogy felsírtak, igazából együtt sírtunk.”

Az ikerbabák, Milla és Norbert a várandósság 39. hetében jöttek világra. A kislány 3410 grammal, míg fiútestvére, 3480 grammal látta meg a napvilágot, ami egy olyan babánál is szép méret, aki egyedül növekszik édesanyja hasában. És bár az utolsó időszakban hét kilónyi plusz terhet cipelt, az ikrek édesanyja, Gabriella azt mondja, nem volt nehéz terhessége.

„Igazából nem volt semmi különleges ebben a terhességben, talán még könnyebb is volt, mint amikor az első kislányunkat vártam, aki egyébként szintén nagy súllyal, 4250 grammal született.” Az anyuka hozzátette, egyedül a terhessége vége volt a nehéz, a 32. héttől ugyanis befektették a klinikára. „Ez előírás ikrek esetében.

A család ma térhet haza, így végre a kétéves kislányuk is találkozhat testvéreivel, akiket eddig csak fotón látott. „Betesszük őket a karácsonyfa alá.

A kisbabákról ide kattintva nézhetsz képet! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top