Baba

Halott babát szült a 10 napja halott nő

Egy halott csecsemőt találtak egy 10 napja halott nő lábai között egy dél-afrikai halottasházban.

Halála után 10 nappal „szülte meg” halott gyermekét egy dél-afrikai nő – adta hírül a Daily Mail. Az ország keleti tartományában élő, 33 éves Nomveliso Nomasonto Mdoyi nehéz légzésre panaszkodott, majd összeesett és meghalt. A fiatal nő testét szülei a helyi halottasházban helyezték el ideiglenesen.

Tíz nappal később, amikor a személyzet a temetéshez szerette volna előkészíteni a holttestet, egy halott babát találtak a nő lábai között. Az orvosok szerint előfordulhat, hogy az izmok halál utáni ernyedtsége és a baktériumok miatt fejlődő gázok kilökhették az állapotos nőből a meg nem született csecsemőt.

„Több mint 20 éve vagyok a szakmában, de ilyenről még nem hallottam, hogy egy halott nő szüljön” – monda a halottasház vezetője. „A csecsemő halott volt. Annyira megdöbbentünk és megijedtünk, hogy a nemét is elfelejtettük megnézni” – tette hozzá.

A nő családja, figyelmen kívül hagyva a helyi boszorkányok tanácsát, rendes temetést rendezett a lánynak és a kisbabának, akiket közösen hamvasztottak és temettek el.

Az már nem fog kiderülni sosem, hogy meg lehetett volna-e menteni a baba életét, miután az édesanyja összeesett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top