Baba

Két év alatt számolnák fel a lombikprogramok várólistáit

Felszámolná a várólistákat a kormány a reprodukciós eljárásoknál.

Pénteken átadták a Kaposi Mór Oktató Kórházban működő Domány Sándor Reprodukciós Központot. Kaposvár új intézménye vette át a Kaáli Intézet feladatait, ami a törvényi változások miatt, állami támogatások híján tavaly októberben zárt be.

Az átadón Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a várólisták megszüntetését szeretné elérni kormányzat a reprodukciós eljárásokban két éven belül. Az a cél, hogy senkinek ne kelljen várnia, akinek ilyen módon van lehetősége a gyermekáldásra.

Kitért arra, hogy a kormány országosan 8 milliárd forintot szán reprodukciós központok kialakítására, és a páciensek anyagi terheinek csökkentése érdekében 70 százalékról 90-re emelte az eljárásban alkalmazott gyógyszerek támogatási arányát.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere kijelentette, az önkormányzat vállalja, hogy a reprodukciós központ pácienseinek szakmailag indokolt pluszkezelését 100 ezer forinttal segíti, a gyógyszerköltséghez 50 ezer forinttal járul hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top