Baba

Beköltözött az első család a 3D-nyomtatóval készült házba

A napokban beköltözhetett egy család az új házába, amelyet 3D-s nyomtató segítségével készítettek el kevesebb mint négy hónap alatt.

Csupán 54 órába telt, míg kinyomtatták Nordine és Nouria Ramdani házának falait, ők az első család akik be is költöznek egy 3D-nyomtató segítségével épült házba. Az ingatlan 4 szobás, három gyermekükkel együtt vehették birtokba a napokban. A kulcsrakész ház 4 hónap alatt készült el.

A kinyomtatott elemeket a helyszínen szerelték össze, mint egy építőjátékot. A legtöbb időt a tető és a nyílászárók elkészítése és beépítése vitte el.

A ház a francia Nantes-ban épült fel, ahol a helyi önkormányzat és a helyi egyetem is részt vállalt a projektből: a szakemberek arra kíváncsiak, mennyire tartós, mekkora a rezsije, és úgy általában, hogyan telnek az ott élők mindennapjai.

Bár 3D-s technikával már korábban is készültek házak, mégis a Ramdani család az első a világon, amely be is költözik egybe.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top