Baba

Egy anyuka elmondja, miért szoptatja még mindig 4 éves kislányát

A 32 éves Sarah Everett még mindig szoptatja négyéves kislányát, amiért közvetlen környezetéből is sok kritikát kap. Ő viszont csak az előnyeit látja a hosszú szoptatásnak.

A háromgyermekes édesanya előző kisgyerekeinél, ahogy illik, egyéves kor körül abbahagyta a szoptatást, noha szíve szerint még folytatta volna, és látta, hogy a kicsiknek is lenne rá igényük. Harmadik lányánál aztán elhatározta, hogy nem érdeklik többé a jó tanácsok, és akkor fogja abbahagyni a szoptatást, amikor lánya nem igényli többé a tejet. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a négyéves April csak anyatejen él. Eszik ő már mindenféle szilárd ételt, és a szoptatás inkább csak amolyan éjszakai, pár perces megnyugtató rituálé nála, amiről azonban egyelőre nem akar lemondani.

Sarah szerint az emberek fejében egy sor negatív sztereotípia él a hosszú szoptatással kapcsolatban. Például, hogy túlságosan ragaszkodók és gyámoltalanok lesznek tőle a gyerekek. A háromgyerekes édesanya azonban ezeknek éppen az ellenkezőjét tapasztalja, sőt úgy látja, hogy még ez a kevés anyatejes táplálás is ellenállóbbá teszi lányát a betegségekkel szemben. 

Minden anya a legjobbat akarja a gyerekének, ezért azokat sem kellene kritizálni, akik gyermekük hosszabb anyatejes táplálása mellett döntenek

– nyilatkozta Sarah.

(Forrás: Dailymail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top