Baba

Ezt az anyát megkérték, hogy takarja el magát szoptatás közben… megtette

A nyilvános szoptatás körül időről időre fellángol a vita, pedig valójában ennek már rég természetesnek kellene lennie.

Melanie Dudley nyilvánosan szoptatott. A képen is látható, hogy semmi sem látszott, csak a baba feje. Egy idegen férfi mégis odament hozzá, hogy takarja már el magát, mert mit képzel, hogy nyílt terepen így szoptatja a gyerekét. Melanie nem szívbajos, nem bujdokolt el szégyenében, hanem letakarta magát… vagyis csak a saját fejét. Aztán folytatta a szoptatást.

A képet Melanie egyik barátja osztotta meg a Facebookon azzal, hogy aznap nagy kánikula volt, úgyhogy nem csupán dacból nem takarta le a gyerek fejét az anyuka, hanem azért sem, hogy ne forrjon fel a baba agya. Az anya saját elmondása szerint általában betakarja a 4 hónapos babáját szoptatás közben, ha nyilvános helyen van, mert amúgy elég szégyellős, de aznap tartott tőle, hogy a baba megfullad a nagy hőségben, ha még egy pelenkát is terít a fejére.

nyilvános szoptatás vita

Fotó: Melanie Dudley

„Úgy kezdtem el szoptatni most is a babát, hogy letakartam a fejét, de borzasztó hőség volt aznap, ezért úgy döntöttem, hogy leveszem róla. Háttal ültem az étteremnek, gondoltam, nem zavarok vele másokat.

Általában csípőből visszaválaszolok, ha valaki zaklat, de szoptatás közben az ember sérülékenyebb, kiszolgáltatottabb, ahogy a kezében tart egy babát, aki épp elaludt. Olyankor nem kiabálsz vissza senkinek.

Ilyen helyzetben nagyon frusztráló azt hallgatni idegenektől, hogy takard el magad. Ezért kértem meg a férjemet, hogy adja oda a kendőt, és ezért tettem rá a fejemre, hogy így válaszoljak a beszólogatóknak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top