Baba

Így válassz megbízható bébiszittert!

Az igazán jó bébiszitterre rátalálni nem is olyan egyszerű feladat. Túl sok kritériumnak kell megfelelniük a potenciális jelölteknek.

Nyilván szeretnénk, ha biztonságban lenne a gyermekünk a bébiszitter mellett, és a kiválasztásban az sem segít, hogy időről időre rémvideók jelennek meg a neten, amiken gyerekeket bántanak a felvigyázók. Teljesen mindegy, hogy csak pár alkalomra van szükségünk vagy állandó bébiszitterre, mindkét esetben a legmegbízhatóbb gyerekfelvigyázót keressük. Ehhez nyújt egy kis segítséget a következő 5 tanács egy bébiszittertől.

1. Kérj referenciát!

Jelen esetben a szülő a munkaadó, a bébiszitter pedig felvételét kéri a munkára, úgyhogy nyugodtan kérj tőle referenciát, más családok ajánlását vagy ha van pedagógiai végzettsége, akkor arról papírt. Járj utána, hívd fel a családokat, érdeklődj a megjelölt iskoláknál, ne sajnáld az időt az ellenőrzésre.

2. Találkozz vele!

Először a gyerekek nélkül érdemes találkozni a jelölteddel, hogy kicsit megismerd, mielőtt bemutatnád a gyerekeknek. Neked és a bébiszitternek is jobb így, mert lehet, hogy ti ketten nem jöttök ki jól egymással, és akkor a jövőben sem lesz jó az együttműködés.

3. Mutasd be a gyerekeknek!

Miután már találkoztál vele négyszemközt, jöhet a gyerekekkel közös találkozás. A bébiszitter menjen el hozzátok és a jelenlétedben töltsön el egy kis időt a gyerekekkel. Ez azért is jó, mert így a bébiszitter is meg tudja figyelni, milyen szabályok szerint működik a család.

bébiszitter gyereknevelés tanácsok

Részlet A bébiszitter című flmből – Forrás: iMDb

4. Írd le a szabályokat!

Ha vannak olyan szabályok a gyerekekkel kapcsolatban, amikhez ragaszkodsz, akkor írj össze egy listát a bébiszitternek, ne várd el tőle, hogy hirtelen mindent megjegyezzen. Mikor tévézhetnek, számítógépezhetnek, hánykor van a fürdés, mennyi csokit ehetnek… A legjobb, ha nyitsz egy külön füzetet, amiben te és a bébiszitter is feljegyezhetitek, amit fontos információnak tartotok.

5. Bízz az ösztöneidben!

Igazából ez a legfontosabb tanács, mert ha nincsenek jó megérzéseid az új bébiszitterrel kapcsolatban, akkor nem szabad felfogadni a gyerekeid mellé. A gyerekek véleményét is hallgasd meg, hiszen ők lesznek vele több időt, és ha nekik nem tetszik, akkor kínlódás lesz mindenki számára ez a helyzet. Kérdezd meg őket, miért nem kedvelik, és figyelj oda a válaszaikra, mert ha csak azért, mert betartatta a szabályokat, akkor az nem gond, de ha kiabál, káromkodik, vagy folyton a telefonját nyomkodja, akkor másik bébiszittert kell keresni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top