Baba

Karácsonyi pulcsiba bújnak az újszülöttek is ebben a kórházban

Egy pittsburghi kórházban már évek óta divat, hogy az újszülöttekre az éppen aktuális szezonnak megfelelő ruhácskákat adnak az újszülöttosztály dolgozói. Most karácsonykor sincs ez másként.

Puha, meleg karácsonyi „csúnya pulóverekbe” öltöztették az újszülötteket a Pittsburghi Egyetem Orvosi Központ Magee Női Kórházában, ahol már 2015 óta bújtatják szezonális ruhácskákba az újszülöttosztályon világra jött babákat.

„Évente 9000 baba születik nálunk, de a szülők számára ez egy élethosszig tartó élmény. Igyekszünk szeretetet hozni az egész család számára” – mondta Jeff Hodges, a betegellátási szolgáltatásokért felelős alelnök és vezető ápoló.

Az újszülöttek ruháiért Caitlin Pechin, az osztály egyik nővére felel immár négy éve, ő kötötte idén is a piros-fehér-zöld színekben pompázó kis ruhakölteményeket. Mindegyik egyedi mintájú, van pingvines, ajándékos, cukorkás. Azért csinálja, hogy örömet szerezzen a kórházban lévő családoknak.

„Nagyon megéri” – mondta a nővér. „Mindenkinek nagyon különleges ez az időszak, és mi ehhez még egy különleges élményt is adunk azzal, hogy felöltöztetjük a gyermeküket.”

These newborn babies in 'ugly' Christmas sweaters truly make the season bright

The newborn babies at one Pittsburgh hospital are staying warm and warming our hearts in their very own adorable "ugly" Christmas sweaters. The University of Pittsburgh Medical Center's Magee-Womens Hospital has been dressing up babies in its nursery unit in seasonal outfits since 2015.

A karácsonyi készülődéshez csatlakozik mindenki, aki az osztályon dolgozik. Feldíszítik a folyosókat, hogy elárasszon mindenkit az ünnepi hangulat. A vezető ápoló Télapónak öltözik, és a személyzet is karácsonyi pulóverbe bújik. „Mindenkit felemel és felvillanyoz az ünnepi hangulat” – mondta Hodges, aki elárulta, hogy munkatársai még szabadnapjukon is bejönnek ilyenkor, mert annyira szeretik.

ABC News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top