Baba

Hasfájós a babád? Legyél kedvesebb a feleségedhez!

Egy tanulmány szerint a boldog anyukáknak sokkal kisebb eséllyel lesz hasfájós a babájuk.

A Penn State tanulmányában találták azt, hogy az anyukák boldogságszintje és a babák hasfájása összefügg. A kutatók arra keresték a választ, hogy a pozitív környezet, mint a férj érzelmi támogatása, barátok és család segítsége milyen hatással van az anyára és rajta keresztül a babára.

Ehhez 3006 egygyermekes anyukával készítettek interjút, elsődlegesen arra koncentrálva, mennyire elégedettek a környezetükkel szülés előtt és után. Közben arról is naplót kellett vezetniük, hányszor fordul elő a babánál vigasztalhatatlan sírás összeadva egy nap legalább 3 órán keresztül.

hasfájós baba tanulmány

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

Az eredményből aztán kiderült, hogy azoknak az anyukáknak, akik úgy érzik, támogató közegben, boldogan élnek, sokkal kisebb eséllyel hasfájós a babájuk. A legerősebben ez az összefüggés abban az esetben jelentkezett, amikor kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban éltek az anyukák egy olyan társsal, aki a baba körül sokat és örömmel segített. De azért azt is hozzátették a kutatók, hogy nem kell ehhez feltétlenül férj, egyedülálló anyukáknál is felfedezték ezt az összefüggést, úgyhogy a lényeg a segítség és támogatás mértéke és minősége, amit a friss anyuka a környezetétől kap.

Azt nem tudták megmondani a kutatók, hogy mégis hogyan függ össze a baba hasfájása az anya boldogságával, mindenesetre hiszünk nekik, és reméljük, minél több apukához elér az információ, hogy érdemes sokkal jobban odafigyelni az anyukák boldogságára, ha nem akarnak hasfájós baba mellett virrasztani minden éjjel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top