Baba

Anyák őszintén: „Sokkot kaptam a szülés után”

Nem elég, hogy a szülés alaposan igénybe veszi a testet és lelket, még utána sincs nyugtunk, mindenféle bizarr jelenséggel kell megküzdenünk.

Szülés után leginkább olyan érzése van az embernek, mintha darabjaira esne szét pillanatokon belül. Sok anyuka nincs lélekben felkészülve arra, mi történik a testével, miután kibújt a baba. A következő anyák őszintén beszéltek róla, milyen sokk érte őket az első napokban, hetekben.

„Már 14 nap eltelt a szülés óta, de még mindig hőhullámok jönnek-mennek, és szörnyű testszagom van. Sajnálom azokat, akiknek ezt tűrniük kell mellettem.” – Kim C.

„Konkrétan sokkot kaptam szülés után, annyira feldagadt a bokám és a térdem, azt hittem, komoly bajom van. Tisztára elefántlábaim lettek, csak a nővérke tudott megnyugtatni, hogy ez normális jelenség.” – Katharine H.

„A császármetszés után szörnyű szélgörcseim lettek… a kulcscsontomnál. Soha nem tapasztaltam még ilyet azelőtt. Hogy lehet szélgörcs a kulcscsontnál?” – Lauren H.

„Miért nem szólt nekem senki, hogy a szülés utáni méhösszehúzódás olyan érzés, mintha még egy gyereket meg kellene szülnöm?” – Rachel P.

szülés után regenrálódás

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Irina Murza

„Császárom volt, ami után két nappal haza is engedtek. Otthon valószínűleg megerőltettem magam, amitől szétnyílt a sebem. Miután összevarrták, két hétig mindennap mennem kellett kontrollra. Hát, nem így képzeltem az anyaságom első heteit.” – Rebecca W.

„Éjszakai izzadás! Két pizsamát kellett tartanom magam mellett, hogy át tudjak öltözni éjnek évadján. Azon is meglepődtem, hogy a szoptatás mennyire éhessé tesz, muszáj volt közben ennem valamit, vagy rosszul lettem.” – Kim M.

„Annyira bevizesedtem szülés után, hogy ugyanannyi kilóval mentem haza a babával, mint amennyivel bementem 9 hónapos terhesen.” – Lynne D.

„Két hétig csak bikinifelsőben tudtam zuhanyozni, annyira feláztak a mellbimbóim a szoptatástól, hogy azt sem bírtam elviselni, hogy víz hozzájuk érjen.” – Meghan T.

„A szülés utáni harmadik napon a mellbimbóim már véreztek, berepedeztek. A fél világ megcsodálhatta a melleimet, mert nem bírtam máshogy elviselni őket, csak ruhán kívül, úgyhogy aki a kórterem felé járt, az mind élvezhette a látványt.” – Rachel P.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top