Baba

Tartozásai voltak a családnak, az önkormányzat elárverezte a kutyájukat

Ahlen német város önkormányzata csütörtökön megvédte nagy felháborodást kiváltó döntését arról, hogy lefoglalta és az eBay-en eladta egy család kedvenc kutyáját, így egyenlítve ki adósságukat.

Az ingatlantörvény lehetővé teszi értékes tulajdon, így Edda, a mopszli lefoglalását is. Jogszerű volt a kutya áruba bocsátása – magyarázkodott Dirk Schlebes, a városi önkormányzat pénzügyi felelőse.

Az önkormányzat 750 eurót kért a kutyáért a eBay-en. „Valamivel kisebb összeget kaptunk érte, a pénz a várost gyarapította” – tette hozzá. Mind a vevő, mind a család, amelytől lefoglalták a kutyát, nagyon elégedetlen a lépéssel. A nő, aki kifizette a pénzt Eddáért, rossz üzletnek tartja a vásárlást. Az állat ugyanis beteg, orvosi kezelése költséges – jelentette a helyi média.

Fotó: Pexels

Edda új tulajdonosa jogi következményekkel fenyegette meg a várost. Vissza akarja kapni pénzét, és meg akarja kapni annak a kezelésnek a költségeit is, amelyet Edda szemének gyógyításáért végeztetett egy klinikán. A mopszli egykori tulajdonosai kedvencük lefoglalását sérelmezik, nagyon hiányzik nekik Edda. (MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top