Baba

Milliókat keres a tini, aki vadidegen kínaiak gyerekeinek ad nevet

A brit tinilány Kínában jött rá, hogy sokan akarnak nyugati nevet adni a gyermekeiknek. Ő pedig ebben segít, de persze nem ingyen.

A 19 éves Beau Jessup saját bevallása szerint eddig mintegy 260 ezer angol fontot, vagyis közel 95 millió forintnak megfelelő összeget keresett azzal, hogy vadidegen kínai családok gyermekeinek ad nevet.

A lány egy kínai útja alkalmával jött rá arra, hogy az országban sokan szeretnének nyugati nevet adni a gyerekeinknek, mivel azt könnyebb kiejteni, leírni, később pedig az esetleges külföldi tanulmányok vagy munka(keresés) alkalmával is hasznos lehet. Az internetkorlátozások miatt azonban a kínaiak nem érik el azokat a névadással foglalkozó weboldalakat, melyeket a brit vagy az amerikai szülők a leggyakrabban használnak.

Beau Jessup (Northfoto, SWNS)

Beau 2016-ban alapította meg vállalkozását, melynek keretében a hozzá forduló kínai szülőknek segít kiválasztani a gyermekükhöz legjobban passzoló nevet. Ehhez egy módszert is kifejlesztett.

A szülőknek először 12 megadott tulajdonság közül kell megjelölniük azt, mely szerintük a leginkább igaz a gyermekükre. Ezek után kapnak egy névlistát, a nevek jelentésével, valamint híres emberek névsorával, akik azokat viselik. A választott névről aztán egy tanúsítványt is kaphatnak, ha igénylik.

A tinilány a vállalkozásával keresett pénzből maga finanszírozza az egyetemi tanulmányait is, a szülei pedig nagyon büszkék rá.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top