Baba

Ezért jó nyáron terhesnek lenni

Pont a forróság miatt nem túl jó a nyári terhesség, de azért van pár előnye, aminek lehet örülni.

Voltam télen és nyáron is terhes, mindkét esetben a legmélyebb decemberi télben és augusztusi nyárban voltam pont a kilencedik, legnehezebb hónapban. Azt kell mondjam, a nyári terhesség, minden nyűgjével és forróságával együtt is, kellemesebben telt, mint a téli.

1. Öltözködés

Talán a legevidensebb előnye, ha nyáron vagy terhes, hogy könnyebb felöltözni. Csak magadra kapsz valami lenge nyári, bő ruhát, hozzá a két számmal nagyobb papucsot, amibe belefér a kissé felvizesedett lábad, és már mehetsz is dolgodra. Bár azért a negyven fokban egy előrehaladott terhességnél inkább maradj az árnyékban, nehogy baj legyen belőle.

2. Mozgás

Mindennap nagy esti séták, könnyű testmozgás a szabadban – jót tesz a testednek, lelkednek. Télen mégis kinek van kedve mínusz tízben kóricálni a sötétben az utcán? És még felöltözni is macerás, a kabátodat be sem tudod gombolni, jobb otthon ülni a melegben. De nyáron nagyon romantikus tud lenni terhesen sétálgatni a férjeddel.

terhesség nyár előnyök

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

3. Friss gyümölcsök és zöldségek

Nyáron nem okoz gondot, hogy természetes úton is segítsd a baba fejlődését a friss gyümölcsökből és zöldségekből származó vitaminokkal. És persze a saját testednek is könnyebben meg tudod így adni a szükséges tápanyagokat, hogy egészséges maradj terhesen is.

4. Folyadékpótlás

Egy terhes nőnek sok folyadékra van szüksége, amit sokkal könnyebb fedezni nyáron, mint télen, hiszen a melegtől úgyis szomjas vagy, és jólesik a víz. A friss gyümölcsökkel ízesített víz meg helyettesíti az üdítőket, úgyhogy abszolút könnyű dolgod lesz a folyadékpótlással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top