Baba
Szponzorált tartalom

Így spórolhatsz a gyerekvállaláson!

Kiszámolta már valaki, hogy mennyire sok pénzt költünk el feleslegesen, amikor babát várunk? Én nem mertem, cserébe megosztom a tapasztalataimat, mert az tuti, hogy ha újra kezdhetném, nem vennék egy vagyonért babakocsit, és ez csak egy a sok közül.

Az esküvő és a gyerek a két legnagyobb biznisz, a nők valahogy mindkettő során teljesen más tudatállapotban vannak, ezért nagyjából bármit megvesznek, amitől extra boldogságot, ragyogást, mosolyt remélnek. Én például ezért vettem a lányomnak méregdrágán játékot a hordozójára vagy cumisüveg-fertőtlenítő készüléket vagy cumisüveg-szárítót… Természetesen mind rokongyerekeknél kötöttek ki.

Bútorok

Vannak ugyan nálam sokkal praktikusabb anyukák, én a pelenkázó és kiságy kombinációban hiszek, a többit nem kell túlspilázni, nem vettem bölcsőt és külön gyerekgarnitúrát, de most már azt is tisztán látom, hogy a bútorokat teljesen felesleges újonnan venni. A pelenkázót maximum egy évig fogod használni, a kiságyat pedig másfél-két évig, ha nem levehető a rács. Ha igen, akkor 4 éves korig jók vagytok vele. Az ágy szerkezete viszont még ennyi idő után sem megy tönkre, sőt mi úgy ajándékoztuk oda a lányom ágyát, mintha új lenne. Matracból érdemes újat venni, ugye nem kell magyaráznom, hogy miért? Egyébként, ha újrakezdeném, akkor vennék egy használt szoptatós fotelt, amit már előttem kipróbált valaki, mert amit én használtam, az csak kényelmesnek tűnt, de igazából nem volt az.

Babakocsi

Vettünk a lányomnak egy méregdrága kocsit, amit aztán másfél évig használtunk. Most a harmadik rokongyerek nyúzza, és még mindig teljesen okés. 300 000 forint volt, megérte? Nem! Ha újra csinálnám, akkor az úgynevezett „nagy babakocsit” tuti, hogy használtan venném. Az esernyőkocsiból, amit aztán 3,5 évig használtunk, már újat vennék, de annak az ára töredéke a sima babakocsiénak. Fontos, hogy látatlanba sose vegyél kocsit, és azt se fogadd el, hogy dobozban van. Nézd meg a kereket és az illesztéseket, sok kocsi elsőre jól néz ki, de az összecsukáskor vagy az ülés döntésekor megadja magát.

Hinta

Van egy speciálisan újszülötteknek kifejlesztett hinta, a lányom egészen másfél éves koráig használta és imádta. Tökéletes állapotban adtuk tovább a családban. Hogy mennyibe került újonnan? Azt fedje jótékony homály, egy viszont teljesen biztos, a pihenőszékek és a hasonló „bútordarabok” tökéletesen funkcionálnak akkor is, ha használtan vesszük őket.

Járóka

A baba pár hónapos korától egyre többet lesz ébren, ezzel jó, ha számolsz, és az is igaz, hogy nem szerencsés telepakolni az ágyát, amiben alszik, játékokkal. Ha a lakásban nem tudsz a földre tenni egy szivacsot, ami aztán a kúszásnál is tökéletes bázis lesz, akkor egy járóka nagy segítség lehet, főleg, ha van a családban állat vagy nagyobb testvér. Ebből is teljesen felesleges újat venni, sőt mivel a legtöbb ilyenben a szivacs gumival van borítva, így még abból sem kell vadiúj, maximum egy erős suvickolás.

Bölcső/mózeskosár

Az első időben mindig ott volt a lányom, ahol éppen mi voltunk. Most is, csak most már nem rajtam múlik. A kiságyat nem akartam cipelni, a babakocsi mózesét pedig nem volt praktikus mindig leszedni, úgyhogy beruháztunk egy használt mózeskosárba, amit pontosan 5 hétig használtunk, és milyen jól tettük, hogy nem vettünk vadiújat egy vagyonért.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top