Baba

Szülők, figyelem! Itt az elektromos babakocsi

Az biztos, hogy az újgerenációs babakocsira már nem kell sokat várni, a gyártó szerint Európában még idén piacra dobják a szülők legújabb segítségét.

Az e-babakocsi már nem csak a fantáziában vagy a tervezőasztalon létezik. Magát, a babakocsi hajtásához szükséges elektromos rendszert a Bosch mérnökei fejlesztették ki, beleértve az akkumulátort, a töltést, a motort, az érzékelőket és az applikációt is – írja a Mashable

A babakocsi élmény ugyanúgy megmarad, a négykerekű járművet továbbra is lehet tolni. A szülők annyi segítséget kapnak, hogy a babakocsit sokkal könnyebb lesz felfelé tolni az emelkedőkön, miközben a rendszer lejtőhöz érve automatikusan fékez. Érzékelői pedig mindeközben mérik a haladás és a gyorsulás sebességét, figyelik az út típusát, ezzel is kényelmesebbé téve a „tolást”.

Az újgenerációs babakocsi természetesen okos is, képes Bluetooth kapcsolatra, és önálló applikáció mutatja például, hogy mennyi töltés van még az akkumulátorban. Az app akkor is jelez, ha veszélyt érzékel a babakocsi közelében, például valaki más megpróbálja elhúzni a kocsit, ha pedig bekapcsol a kézifék, akkor hangjelzést ad. Az csak ráadás funkció, hogy a szülők a telefonjukat is feltölthetik a babakocsi rendszeréről.

Ugyanakkor a babakocsi használható „sima” babakocsiként, elektromos rásegítés nélkül. A gyártó szerint Európában még az idén piacra dobják az új terméket. 

Nyitókép: Bosch

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top