Baba

Ilyen volt, ilyen lett: minimális változtatással teljesen megújult a babaszoba

Az álomszobához nem feltétlenül kell csilliárdos átalakítás, olykor elég egy festőhenger és némi szín a falra.

Amikor a babaszoba felújításáról van szó, úgy érezzük, mindent be kell zsúfolnunk, a világ összes cuki dekorációját fel kell használni ahhoz, hogy elégedettek legyünk a végeredménnyel. Pedig olykor a kevesebb sokkal több, és egy kis változtatás is teljesen újjá tud varázsolni egy unalmas szobát.

Jamie és Nick olyan semmilyennek érezték a babaszobát, ezért döntöttek úgy, hogy elvégeznek rajta egy kis ráncfelvarrást. Az előtte képet elnézve valóban kicsit egysíkúnak, színtelennek és túl semlegesnek tűnik a szoba, főleg egy babaszobához képest – de nem kell rögtön telepingálni Micimackóval minden sarkot, mert nem attól lesz izgalmas a szoba. Épp csak egy kis csavar kell bele, hogy feldobjuk a monotonitást.

babaszoba átalakítás festés

A szoba előtte (Kép forrása: Apartment Therapy)

babaszoba átalakítás festés

A szoba utána (Kép forrása: Apartment Therapy)

Ahogy Jamie fogalmaz: kellett a babaszobának egy kis személyiség, hogy jobb energiákat közvetítsen, ám pénzük (és kedvük) nem volt arra, hogy felújítsák teljesen, ezért döntöttek úgy, hogy csak egy kis dekorfestéssel oldják fel az egyhangúságot. Fogtak két festőhengert, sötétkék festéket, és a kisfiuk szobájának falát a padlótól kiindulva egyharmadig felfestették, direkt befejezetlen hatást keltve a játékosság kedvéért. Az már csak hab a tortán, hogy a festékkel harmonizáló szőnyeget is terítettek a padlóra, hogy teljes legyen a kép.

Nem lett drámai a hatás – erre nincs is szükség egy babaszobában –, csupán kapott a tér egy csepp lazaságot, a klasszikus színtől pedig időtállóan használható dekorációt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top