Baba

5 remek ajándékötlet ovisoknak karácsonyra

Az ovisoknak azért nehéz játékot vásárolni, mert túl sok ötletük van, hogy mit szeretnének karácsonyra.

A négy-ötéves ovisok kifogyhatatlanok, ha ajándékötletekről van szó, a kívánságlistájuk hosszabb, mint azt a pénztárcánk engedné – és legtöbbször már a kívánság utáni pillanatban el is felejtik, mit szerettek volna tegnap annyira, hogy még toporzékolni is hajlandók voltak érte. A másik probléma az ajándékvásárlásnál, hogy nem lehet igazán előre készülni, hiszen hiába mondta szeptemberben a gyerek, hogy épp arra a babára/autóra vágyik, simán lehet, hogy decemberre már pont nem érdekli majd.

Közeledik a Black Friday ideje, amikor kedvezményesen lehet majd játékokat is vásárolni, úgyhogy már most érdemes elkezdeni gondolkodni az ajándékkérdésen. Nem konkrét játékokat ajánlunk, hanem inkább olyan ajándéktípusokat, amelyeket érdemes keresgélni, ha ovis gyereknek választanál karácsonyi ajándékot – hogy aztán a végén úgyis az üres kartondobozzal játsszon naphosszat.

Puzzle

A puzzle általában jolly joker az ajándékok között, hiszen a legkisebbektől a nagypapákig szinte mindenkinek adható. A kicsik agyfejlődésére is jó hatással van, úgyhogy egy puzzle a gyerek kedvenc témájában jó, ha lapul a csomagok között. Persze az életkorának megfelelőt kell választani, nem az 1000 darabos művészpuzzle való egy ovisnak.

Lego

Fiúknak és lányoknak is bármikor, bármilyen alkalomra, karácsonyra meg főleg adhatunk legót. Ez az az időtlen játék, amit nem lehet megunni, és még a szülők is örömmel rakják össze a gyerekkel együtt. Itt is fontos, hogy ne a saját álomlegónkat vegyük meg a gyereknek, mert egy ovis még nem tud mit kezdeni az apró alkatrészekkel tömött űrállomással – inkább még a nagyobb kockákat, tematikus készleteket részesítsük előnyben.

karácsony ajándék ovis

Fotó: iStock

Aktuális, nagyon menő játék

Minden évben van valami nagyon menő játék, amit a gyártók el akarnak adni a gyerekeknek – mi, szülők pedig meg is vesszük mindet, mert annyira kéri a gyerek. Haragudhatunk a reklámokra közben, de azért ne fosszuk meg ettől az örömtől a gyereket – már ha a pénztárcánk engedi, mivel agyonreklámozott, népszerű játékokról lévén szó, az áruk is igen borsos szokott lenni.

Szerepjátékhoz bármi

A négy-ötéves kor a gyerekeknél azt is jelenti, hogy teljes erőbedobással szerepjátékoznak. Jöhetnek a babák, figurák, kastélyok, autópályák, orvosos játékok, teázós készletek, konyhák, takarítós szettek… bármi, amivel elképzelt jeleneteket tud játszani a kicsi, akár egyedül, akár a barátaival.

Mozgásos játék

Mert mozgásból sosem elég ebben a korosztályban, mégis elég keveset mozognak sajnos a mai gyerekek. Nyilván nem decemberben kell a szabadtéri játékokat kipróbálni, tehát inkább olyan beltéri mozgásos játékokra érdemes koncentrálni, mint például az egyensúlyozó tölcsér vagy a kengurulabda. Csak arra kell vigyázni, hogy ha társasházban élünk, az alsó szomszéddal kompatibilis eszközt vegyünk a gyereknek karácsonyra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top