Baba

„Ha a férjetek a túlsúlyotok miatt nem ér hozzátok, akkor ki kell dobni a francba”

Egy anya története, aki beintett a fogyókúráknak, és a férje hatására megszerette magát a túlsúlyával együtt.

Lindsay Wolf nem volt molett alkatú fiatalon, ám a terhességei alatt sikerült 35 kilót híznia, amitől sehogy sem tudott megszabadulni. Aztán úgy döntött, befejezi az önsanyargatást, és inkább szereti magát úgy, ahogy van.

„A két terhességem után a testem átalakult, és bárhogy erőlködtem, hogy visszatuszkoljam a vékonyabb formámba, folyton kudarcot vallottam. Úgy éreztem, elárult a saját testem, és elmerültem az önsajnálatban. Aztán valami átkattant a fejemben, és eldöntöttem, hogy feladom a folyamatos fogyókúrázást, inkább élek kövér, de boldog anyaként tovább.

Tulajdonképpen a férjem, Matt az oka annak, hogy nem akarok már mindenáron vékony lenni. Mindig elmondta, hogy még jobban is tetszem neki a kis hájammal, ráadásul tényleg úgy nézett rám, mint aki fel akar falni a szemével. Belegondoltam, hogy Matt is 20 kilóval könnyebb volt, amikor összeházasodtunk, és kifejezetten imádom a túlsúlyát rajta. A szememben csak még férfiasabb lett tőle. Miért ne lehetne ez igaz visszafelé is?”

anya túlsúly férj

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Az anya számára természetes volt, hogy a férje szereti és elfogadja a teltebb formáit is, ám meglepődve vette észre, hogy Matt ritkaságnak számít, és hogy az anyák rengeteg kritikát kapnak a saját férjüktől a túlsúlyuk miatt.

„Megszakadt a szívem, ahogy kaptam sorra az üzeneteket nőktől, anyáktól az Instagramon, hogy már rég megbékéltek volna a megváltozott testükkel, ha a férjük nem bántaná érte őket. Megszámlálhatatlanul sok nő írta azt, hogy életük párja nem hajlandó velük szexelni, mert két mérettel nagyobbak lettek terhesség után.

Megkérdezném az összes férjet, aki elutasítja a feleségét a teste miatt, hogy mégis mire számítottak, amikor megkérték a nők kezét?

Hogy örök életükre 20 évesek maradnak? Hogy lehet, hogy nem úgy néznek a feleségükre, mint szuperhősökre, akik életet adtak a gyerekeiknek? Vagy a szerelem csak bizonyos ruhaméretig érvényes?

A feleségeknek pedig azt üzenem, hogy ha a férjetek ilyen megalázó módon viselkedik veletek, hogy a túlsúlyotok miatt nem ér hozzátok, akkor ki kell dobni a francba, és ott is kell hagyni, amíg rá nem ébred, hogy ti vagytok a legjobb dolog az életében.

Minden test egy élő, lélegző csoda, mindegy, hogy mekkora méretű, azt érdemli, hogy szeressék. Ne hagyjátok magatokat sárba tiporni csak azért, mert két számmal nagyobb nadrágra van szükségetek szülés után.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top