Baba

Az anyák leleményessége nem ismer határokat: így óvja az anya a koronavírustól babáját

Frappáns ötlettel állt elő egy anya, hogy a bevásárlásai során megvédje babáját a koronavírustól.

Az önkéntes házi karantén intézménye ellenére boltba, gyógyszertárba azért el kell menni. De mit tegyenek az anyák, akiknek egész pici babájuk van, és nem hagyhatják otthon őket egyedül? Egy ausztrál édesanya érdekes ötlettel állt elő, esőköpenyt erősített a babakocsira, hogy a bevásárlás során megvédje a babáját a koronavírustól.

Frappáns ötlettel állt elő egy anya, hogy a bevásárlásai során megvédje babáját a koronavírustól. Illusztráció: Jens Johnsson on Unsplash

Frappáns ötlettel állt elő egy anya, hogy a bevásárlásai során megvédje babáját a koronavírustól (Illusztráció: Jens Johnsson on Unsplash)

Ötletét meg is osztotta a Facebookon, amire főként pozitív reakciók érkeztek. „Emlékeztek azokra a bosszantó esővédő műanyag anyagokra, melyeket a babakocsihoz kaptunk, hogy aztán mindannyian a szekrény aljára dugjuk őket? Végre felhasználhatom a koronavírus-őrület idején.”

Bármennyire is tűnhet biztonságosnak a „találmány”, azért nem árt óvatosnak lenni. Dr. Sam Hay ausztrál háziorvos azt mondja, az esőköpeny értékes védőpajzsot jelenthet a babák számára a körülöttük lévő világ ellen, hiszen a Covid-19 cseppfertőzés útján terjed, vagyis ha valaki tüsszent, vagy köhög, kétméteres körzetben elszórja a vírus apró részecskéit, és bármilyen felületet beteríthet velük, így a babát is. Az orvos szerint azonban ez a védelem nem elég, ha az anya lélegzi be a vírust, vagy nem mos kezet alaposan, és úgy fogja meg a babáját, ezért elsősorban ezeket az alapvető óvintézkedéseket kell betartani, hogy csökkentsük a megfertőződés kockázatát.

(via)

Tudnivalók és hírek a karanténról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top