Baba

Nyílt levél a babámnak: már születésed előtt imádtalak

Egy anya írt nyílt levelet a babájának a szülés előtti éjszakán, amikor izgatottan várta, hogy megismerje gyermekét.

Diana Spalding nem véletlenül gondolt arra, hogy a szülés előtt írjon egy levelet a babájának, ugyanis szülésznőként dolgozik, és ezt szokta javasolni a hozzá forduló kismamáknak is. Szerinte ez egy csodálatos pillanat, amikor még nem ismeri a saját gyermekét az anya, de már a feltétel nélküli szeretet és gondoskodás teljes erővel elönti a lelkét. Ezt a levelet aztán, amikor majd felnő a baba, megható és szívhez szóló ajándékként oda lehet adni, hogy lássa, már születése előtt is mennyire szerette az édesanyja.

Spalding közzétette a saját levelét a babájához, hogy bemutassa, milyen erőteljes gondolatok bukkanak fel egy anyában a szülés előtt, melyeket érdemes papírra vetni és megtartani az utókornak.

„Drága babám!
Alig várom, hogy találkozzunk! Úgy érzem most, hogy egész életemben erre a pillanatra vártam, hogy a te anyukád legyek. Minden lépésem az anyasághoz vezetett. Ezen az úton a kezemet fogta a szerencse és a sors, amikor úgy döntöttem, hogy pont arra a főiskolára megyek, pont oda költözöm diploma után, és pont abban az étteremben vállalok munkát, ahol aztán találkoztam az apukáddal. Minden döntés és lépés ehhez a ponthoz tartott, amikor nemsokára megismerhetlek. Anyává kell válnom, és te vagy a gyermekem.

Nyílt levél egy anyától a babájának

Az anya nyílt levelet írt a babájának szülés előtt (Kép: Unsplash)

Ezen az úton tanultam meg, hogyan legyek nő és anya. Minden tapasztalat, öröm, szívfájdalom azért volt, hogy most bölcsebben álljak eléd és vállaljam, hogy felnevellek. Aki ma vagyok azon az estén, amikor izgatottan várlak, itt lesz holnap is, amikor már a karjaimban leszel. Le kell írnom, hogy tudd, mennyire szeretlek. Már a születésed előtt imádtalak. Amikor majd először ölelhetlek meg, a szívem fel fog robbanni a boldogságtól. Amikor sírni fogsz, és nem tudlak megvigasztalni, összetörök teljesen. Amikor majd szaladni kell veled a kórházba, elfelejtek levegőt venni. Amikor elfordulok két másodpercre és beteríted a konyhát liszttel, mélyeket kell lélegeznem, hogy ne kiabáljak. Mindent megváltoztat az életemben a születésed.

Mindig nagyon pontosan tudtam, mit akarok elérni az életemben, és a céljaimért dolgoztam. Nagy társaságba jártam szinte minden este. Rengeteg énidőt tartottam magammal. Mindez megváltozik abban a pillanatban, hogy megszületsz, de semmit sem akarok jobban, mint hogy felforgasd az életemet. Minden nap büszke leszek, hogy te létezel. Bármi történik, szeretni foglak, és igyekszem a legjobb anya lenni számodra.

Szeretettel: anya”

Olvass még több nyílt levelet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top