Baba

Egyszerre 18 kicsinek adott életet a rekorder dalmata mama

Egy 3 éves brit dalmata nősténynek köszönhető a rekord alom, amitől a tenyésztő háza pont úgy néz ki, mintha a 101 kiskutya című Disney film vált volna valósággá.
Rekord számú, 18 kiskutya született egyszerre egy dalmata alomban

Sokakat ünnepeltek, ünnepelnek a karantén idején hősként, és aki szintén egyértelműen köztük van, az Nellie, a 3 éves dalmata mama, aki egy szülés során elképesztő mennyiségű kiskutyának adott életet. Nellie ugyanis 18 kiskutyát szült 14 óra alatt. Miközben a dalmatáknál a 6-9 az általános alomszám. A mostani rekorder csapatban 10 kisfiú és 8 kislány jött világra, amivel már majdnem olyanok, mintha a 101 kiskutya című Disney meséből léptek volna elő.

Louise Clement, Nellie Nagy-Britanniában élő gazdája elmondta, a szülés teljesen természetesen zajlott le: a kutyamama 15 kiskutya után aludt egyet, majd újabb 3 kicsit hozott világra. „Nellie elképesztően jó anyuka, nagyon büszke vagyok rá, erre a csodálatos teljesítményre” – mondta el a kutya gazdája.

Louise 30 éve foglalkozik dalmaták tenyésztésével, jelenleg 27 dalmata van nála, de szerencsére van elég hely a ház körül a kutyáknak, akiknek van mivel játszaniuk: a falkának még saját játszótere is van. A 46 éves kutyatenyésztő hozzátette, a gigantikus mostani alomból csak egy kiskutyát fog megtartani, a többieknek mind új otthont találnak.

Nellie-t egyébként csak egy másik dalmata előzi meg: az ausztrál Melody, akinek 19 kiskutyája született tavaly. 

A cuki alomról készült képeket itt nézheted meg

Még több hős kutya az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top