Baba

Egy évig volt kórházban a világ egyik legkorábban világra jött koraszülöttje

A kislány a születésekor csupán 450 grammot nyomott.
kisbaba

A világ egyik legkorábban, 21 hét és 4 nap terhesség után világra jött koraszülöttjét több mint egy év után hazaengedték a kórházból a németországi Fuldában. A kislány és fiú ikertestvére hirtelen, 2019. március 5-én jött világra otthon, a fiúgyermek néhány órával a kórházba szállítás után meghalt keringési problémák miatt. A születése óta a fuldai klinikán ápolt lánygyermeket április 22-én, csaknem 13 hónap után engedték haza.

A kislány, aki a születésekor 450 grammot nyomott és 25 centiméter volt, a körülményeknek megfelelő, stabil állapotban van.

Az ilyen éretlenül világra jött gyermekeknél nagy a megbetegedések kockázata, magas a tüdő-, agy-, bél- és szemkárosodások veszélye is, így a közelmúltban hazaengedett kislánynak is hosszabb ideig tüdőproblémái voltak. A fuldai klinikának már van tapasztalata extrém koraszülöttekkel: 2010. november 7-én 21 hét és 5 nap terhesség után itt született meg egy Frieda nevű kislány, aki akkor Európa legkorábban világra jött koraszülöttjének számított.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Olvass még korababákról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top