Baba

Egészséges kisbabát szült a nő, aki 10 évig abban a hitben élt, hogy meddő

Emma 17 éves volt, mikor megtudta; két méhe van. Azóta abban a hitben él, hogy sosem lehet anya.
kisbaba

Azután, hogy a menstruációja a legelső alkalomtól kezdve kellemetlen hányással és hasmenéssel járt, Emma 17 évesen úgy döntött, felkeres a panaszaival egy nőgyógyászt. Az orvos felajánlotta, hogy megultrahangozza a fiatal lányt, ekkor derült ki, hogy két méhhel született.

Valójában nem is két méhem van, hanem egy, csak a méhem két kamrája magzatkoromban nem forrt össze megfelelően” – idézi a Metro című brit bulvárlap a most 27 éves nőt, aki egészen tavalyig abban a hitben élt, hogy sosem lehet majd saját gyereke. Az orvosok legalábbis ezt mondták neki, ehhez képest Emma egy hónappal azután teherbe esett, hogy párjával felhagyott a védekezéssel.

„Ha ránézek a kislányomra, azt látom, hogy tökéletes. Valóságos csoda” – nyilatkozta Emma, aki a lapnak felidézte azt a pillanatot, mikor az első orvosa közölte vele, hogy természetes úton kizárt, hogy gyermeke szülessen. „Egész kicsit koromtól rajongtam a kisbabákért. Semmi másra nem vágytam, csak hogy magam is anya legyek egyszer. Érthető, hogy nagyon elkeseredtem, mikor az orvosomtól azt hallottam, hogy sosem lesz gyerekem.”

Bár a terhesség alatt végig nagyon izgult, sőt, a várandósság 24. hetében azt hitte, elveszíti kisbabáját, Emma végül a kiírt időpont előtt mindössze egy héttel egészséges kislánynak adott életet. „Azért szerettem volna elmesélni a történetemet, hogy azok a nők, akik ugyanebben a rendellenességben szenvednek lássák, számukra sem elérhetetlen álom az anyaság” – mondta a beszélgetés végén Emma, aki nem győz hálát adni a sorsnak tökéletes kislányáért, Olive-ért.

Olvass még több ritka orvosi esetről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top