Baba

Ezért különlegesek a szeptemberi babák

Ha szeptemberben születik a babád, lesz miért örülnöd, mert különleges gyermeket vársz.

Minden hónapban örülünk egy baba születésének, de ha szeptemberben érkezik, akkor még a kutatók szerint is különös okunk lesz az örömre.

A szeptemberi babák különlegesek, mert…

…sikeresebbek lesznek az iskolában

A National Bureau of Economic Research kutatásában találták azt, hogy a szeptemberi születésű gyerekek jobban teljesítenek az iskolában. Nem azért van ez, mert az ősz ilyen hatással lenne az agyukra, hanem mert a szeptemberi szülinap azt jelenti, hogy évvesztes lesz a gyerek, azaz érettebben kerül iskolába, mint a kis hatévesek. Az a 11 hónap különbség rengeteget számít a tanulás szempontjából.

…a sportolásban is jobbak lesznek

Nemcsak a tanulásban, hanem a sportokban is sikeresebbnek bizonyultak a szeptemberi gyerekek az Essex Egyetem tanulmánya szerint. A kutatás vezetője, Dr. Gavin Sandercock így nyilatkozott erről: „Az őszi születésű gyerekeknél azt találtuk, hogy kicsivel nagyobb csont- és izomsűrűséggel jönnek világra.” Ez pedig nyilvánvalóan segít a sportsikerek elérésében.

Miért különlegesek a szeptemberi babák?

A szeptemberi babák különlegesek (Kép: Unsplash)

…az övék a legnépszerűbb születési hónap

A szeptemberi babák sosem lesznek egyedül a születésnapjukkal, legalábbis a U.S. National Center for Health Statistics évtizedes statisztikája alapján az első őszi hónap a legnépszerűbb a születésre a hónapok között. Értik ez alatt azt, hogy szeptemberben születik a legtöbb gyerek.

…valószínűleg normál méretekkel jönnek a világra

Főleg az anyák örülhetnek annak a kutatási eredménynek, melyben azt találták, hogy a szeptemberi babák nem nőnek óriásira méhen belül. Kisebbek, mint a nyári, és nagyobbak, mint a legkisebbnek számító téli babák a statisztikák szerint.

…kevésbé keresik a bajt

A későbbiekre nézve azért is jó hír, ha szeptemberben születik a baba, mert amellett, hogy jól tanul majd, ráadásul még a bajt is elkerüli. Kevésbé jellemző a szeptemberi születésű gyerekekre, hogy rossz társaságba keverednének kamaszkorukban, vagy hogy meggyűlne a bajuk a hatóságokkal.

Melyik hónapban született a babád?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top