Baba

Felfüggesztett börtönt kapott a műtétért pénzt követelő szülész-nőgyógyász

A Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának főorvosa volt.
Felfüggesztett börtönt kapott a műtétért pénzt követelő szülész-nőgyógyász

Első fokon 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a szülész-nőgyógyászt, aki 2014 és 2017 között öt alkalommal bizonyítottan pénzt kért az általa elvégzett műtétekért, 4 császármetszésért és egy abortuszért – írja a 444.hu.

P. Kálmán a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának főorvosaként tette mindezt, az első esetet a Másállapotot a szülészetben Facebook-oldal osztotta meg. A férfi felmondott a munkahelyén, az egyetem etikai vizsgálata eredménytelenül zárult, de 3 évvel a történtek után mégis bíróság elé került az ügy.

Mint a tárgyaláson kiderült, két, szintén a klinikán dolgozó orvostól, a választott orvos miatt (sok nő ragaszkodik ahhoz a szakemberhez a szüléskor, aki végigkísérte a terhességét) a szülészet-nőgyógyászat az egyik leginkább hálapénzt adó szegmens. Az egyik tanú szerint ez általában egy bonbon ára, a másik szerint viszont nagyobb összeg, ami segíti a rosszul fizetett dolgozókat az egészségügyben tartani.

Az orvos ellen tanúskodó nők állították, hogy ők eleve akartak pénzt adni, ám akkor az orvos még többet követelt tőlük.

A bíróság a tanúvallomásokat és a vádlotti állítást latba vetve megalapozottnak találta a P. Kálmán ellen felhozott vádakat, és 5 rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében bűnösnek találta a szülész-nőgyógyászt – írja a 444.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top