Baba

16 év után találta meg a cunamiban eltűnt fiát egy anya

A fiú a 2004-es katasztrófa alatt szakadt el anyjától Srí Lankában.

Tizenhat év után találta meg a 2004-es cunamiban eltűnt kisfiát egy Srí Lanka-i asszony – írja az MTI. A kisfiú, Akram Rizkhan ötéves volt, amikor a cunami lecsapott a fővárostól csaknem 400 kilométerre keletre fekvő falujára, Karativura 2004. december 26-án. A pusztító árból megmenekült gyereket kórházba vitték, majd egy család vette magához – mondta el találkozásuk után az édesanyja, Abusaly Siddi.

„Hosszú éveken át kerestem a fiamat, de nem leltem a nyomára. Írtam az elnöknek és a rendőrség segítségét is kértem” – mesélte az asszony az újságíróknak. Végül tudomására jutott, hogy a fiát egy család adoptálta, és sikerült felvennie a kapcsolatot velük. A DNS-vizsgálat pedig igazolta, hogy tényleg a fiát találta meg.

Képkocka A lehetetlen (The Impossible) című 2012-es filmből

Képkocka A lehetetlen (The Impossible) című 2012-es filmből

A cunami 38 ezer halálos áldozatot hagyott maga után, és súlyos károkat okozott az ország keleti, déli és nyugati tartományainak partvidéki falvaiban.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top