nlc.hu
Baba

Koronavírussal született ikerpár

Otthon ünnepelheti a karácsonyt Anglia első koronavírusosan született ikerpárja

Sarah terhessége távolról sem volt komplikációmentes, főleg miután kiderült, koronavírus-fertőzése van.

Két ikerbaba, akikről azt feltételezték, ők Nagy-Britanniában az elsők, akik koronavírussal születtek, úgy tűnik, a karácsonyt már otthon tölthetik – mondta el brit lapoknak az édesanyjuk. A 34 éves Sarah Curtis szerint a körülmények ellenére két újszülött gyermeke a legnagyobb ajándék, amelyet karácsonyra kaphat.

Karácsonyra hazamehet a koronavírussal született ikerpár

Fotó: Unsplash

Sarah vírustesztje csak néhány nappal azelőtt lett pozitív, hogy Kenna és Lissa tíz héttel korábban a kiírt időpont előtt, július 3-án megszületett. Csupán 1,3 kilót nyomtak, amikor világra jöttek, és mindkettejük tesztje pozitív volt koronavírusra. Miután hat hetet töltöttek a West Cumberland Kórházban, végre kiengedték őket.

A csecsemők immár öt hónaposak, gyönyörűek és egészségesek. Édesanyjuk, Sarah sokáig nagyon félt, hogy elveszíti őket. „Félelmetes és bénító volt – mondta. – Elveszíthettem volna őket, meg is halhattam volna ott, a kórházban, de mi most arra várunk, hogy együtt ünnepelhessük a karácsonyt.”

Sarah terhessége egyébként is nehéz volt Covid nélkül is, ugyanis az ikrek nem osztoztak egyenlően a placenta vérellátásában. Ez azt is jelentette, hogy meg volt a veszélye az egyik baba elvesztésének, így tényleg csoda, hogy mindketten túlélték.

(via)

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top