nlc.hu
Baba

Szülés kalkulátor

Szülés kalkulátor: számold ki a szülés várható idejét!

Szeretnéd tudni, mikorra várhatod a babád érkezését? Minden fontos, a terhességgel kapcsolatos dátumot megtudhatsz, így használd a szülés kalkulátort!

Mikor fogok szülni? Mikor eshettem teherbe? Hányadik trimeszterben vagyok? Ha babát vársz, biztos, hogy foglalkoztatnak ezek a kérdések, amikre a választ a szülés kalkulátor néhány másodperc alatt megadja.

Miért jó a szülés kalkulátor?

Az első baba érkezése több szempontból is különleges: életünkben először érezzük meg, milyen, amikor egy kis élet növekszik bennünk, sokkal jobban odafigyelünk a testünk jelzéseire, hiszen azon, hogy mit eszünk, iszunk, hogyan élünk már nem csak a mi egészségünk múlik.

Érthető, hogy várandósan a lehető legtöbbet szeretnénk tudni a babánkról, és úgy általában a terhességről, arról, hogy mikor, mire számíthatunk. Ami a terhességgel kapcsolatos időpontokat illeti, az egyik legfontosabb dátum a szülés várható időpontja. A szülés kalkulátorral egészen pontosan kiszámolhatod a babád születésének időpontját, ami pont azon a módszeren alapul, amit az orvosok is használnak.

A szülés kalkulátor az alapján számol, hogy a szülés várható időpontja az utolsó menzesz első napjától számított 40. héten, vagyis a 280. napon lesz. Azt azonban vedd figyelembe, hogy a statisztikai adatok szerint a nők csupán 5%-a szül azon a napon, amelyikre ki van írva. A baba jellemzően néhány nappal előbb vagy később jön világra.

Ha még csak a családtervezés fázisában vagytok a pároddal, akkor a szülés kalkulátor abban is segíthet nektek, hogy megtudjátok, mely napokon van a legnagyobb esély arra, hogy teherbe ess. Minél pontosabb adatokat adsz meg, annál nagyobb arra az esély, hogy a legközelebbi napot adja ki a szülés kalkulátor.

A szülés kalkulátor segít kiszámolni a születés várható időpontját

A szülés kalkulátor a fogantatás napját is ki tudja számolni
Fotó: Getty

A szülés kalkulátor használata

A dátumok kiszámításához nincs szükséged sok adatra, csupán kettőre: az egyik fontos dátum az utolsó menstruációd első napja,  valamint a 2 periódus között eltelt napok száma. Arra azonban ügyelj, hogy van olyan szülés kalkulátor, amelyik alapból a 28 napos periódussal számol, amíg más kalkulátoroknál neked kell megadnod ezt a számot – utóbbi sokkal pontosabb eredményt ad.

Persze, a fix 28 naposat is használhatod, de ez esetben adj hozzá, vagy vonj ki annyi napot az eredményhez, amennyivel eltér a te periódusod az átlagként beállított 28 naptól. Ugyan ezek az adatok kellenek ahhoz is, hogy kiderüljön a baba születésének napja – legalábbis megközelítőleg, hiszen a természetet még a legpontosabb kalkulátor se tudja befolyásolni.

A szülés kalkulátor azonban nem csupán a szülés idejét adja ki: ha a terhességben már bizonyos vagy, de nem tudod, mikor történt a fogantatás, akkor visszamenőleg ezt is kiszámolhatod. Emellett azt is egészen pontosan megtudhatod, mikor ér véget az első, a második és a harmadik trimeszter, ami a terhesség alatti vizsgálatok miatt is fontos. Ezenkívül, ha azt szeretnéd tudni, hogy egy adott napon hány hónapos, hetes, napos terhes leszel, azt is megmutatja neked a kalkulátor.

Babatervezésben vagytok? Ezek érdekelhetnek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top