nlc.hu
Baba

Újpesti polgárőrök segítettek egy nőnek, aki az utcán szült

Az utcán született meg egy kisbaba Újpesten

A helyi polgárőrök segítettek az anyukának.

Elképesztő, de mégis igaz: Újpesten a Megyeri úton a Budapesti Polgárőrség tagjai segítettek világra egy kisbabát szerdán este – közölte a Budapesti Polgárőrség Facebook-oldalán.
A polgárőrök épp a Szusza Ferenc Stadion környékén dolgoztak, amikor két fiatal jelezte nekik, hogy egy nő furcsán viselkedik a közeli buszmegállóban.

„Beültünk az autóba és a helyszínre siettünk, ám amikor megérkeztünk, már nem volt ott – mesélte Balogh János Konrád polgárőr. – Keresni kezdtük, és végül a Megyeri úton az ELMŰ-nél akadtunk rá. A nő valóban furcsa testhelyzetben, kicsit meggörnyedve állt, mellette pedig egy férfi volt, aki beszélt hozzá. Ahogy közeledtünk, láttuk, hogy véres a járda, így tudtuk, valami nagyon nincs rendben.”

Miközben a polgárőrök a nőhöz és a társához igyekeztek, az ott lévő biztonsági őr lépett oda hozzájuk, aki elmondta, hogy az asszony éppen szülni készül, fájdalmai vannak.

Az utcán szülte meg gyerekét egy nő Újpesten

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Már nem volt idő semmire – folytatta Mester Márk polgárőr. – Ott a helyszínen, az utca kellős közepén szülte meg gyermekét a hölgy. Mi végig mellette voltunk, igyekeztünk segíteni neki. Nem akartuk, hogy ott álljon véresen szorongatva a kisbabáját, ezért gyorsan kinyitottuk az autót, és meleg ruhákat adtunk neki, és felfűtöttük az autót, nehogy megfázzon a pici. Miközben mi az édesanyával foglalkoztunk, a biztonsági őr értesítette a mentősöket. Az újszülött 21:50-kor jött a világra, ő is és az újdonsült édesanya is jó egészségnek örvend.”

Még több baba az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top