nlc.hu
Baba

Kartondobozban kidobott kutyakölykök

Dobozban dobta ki a kölyökkutyákat, rajta felejtette saját címét

Nem csak gonosz, hanem ostoba is volt a kölyköket magukra hagyó férfi.
Kidobott kutyakölykök

Szabolcs és Balsa települések között gyalogolt egy rakamazi férfi 2021. május 16-án reggel, amikor állatnyüszítést hallott. Az úttest melletti növényzeten túl, egy földúton látta meg az elázott kartondobozt, amelyben hat, alig egy hónapos kiskutya volt étlen-szomjan – írja a police.hu. A megtaláló semmiképp sem akarta az apróságokat sorsukra hagyni, ezért elgondolkodott kinek szólhatna, amikor egy közeledő rendőrautót pillantott meg a műúton.

Intett az egyenruhásoknak, jelezvén, hogy mit talált. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének járőrei értesítettek egy állatvédő szervezetet, akik a kölyökkutyákat gondozásukba vették. A rendőrök miután az állatok biztonságáról gondoskodtak, a tulajdonos felkutatására indultak.

Segítségükre volt, hogy a kartondobozon és az abban talált számlán is ugyanaz a címzés volt.

A rendőrök kérdésére a rakamazi ingatlanban lakó 41 éves férfi elismerte, hogy kitette, és sorsára hagyta kutyája kölykeit. A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával a férfit a rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Tettét a férfi korlátozott anyagi körülményeivel indokolta, védekezésképpen pedig azt mondta, hogy abban bízott megtalálják a kölyköket még pusztulásuk előtt. A büntetőeljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet. 

Kiemelt kép: police.hu

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top