nlc.hu
Baba

Tizenegy évesen szült az angol lány

Tizenegy évesen szülte meg gyermekét az angol lány

Az orvosai szerint még tízévesen eshetett teherbe. Vizsgálják, kitől eshetett teherbe.

Tizenegy évével rekordot döntött egy angol lány (a korábbi rekorder egy 12 éves lány volt, aki még 2006-ban adott életet a gyermekének), ugyanis még soha senki nem szült ennyire fiatalon az Egyesült Királyságban. A lány még tízévesen esett teherbe, és a terhessége harmincadik hetében szülte meg a gyermekét. Mind az anyuka, mind a baba jól vannak – írja a LadBible.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A hatóságok és a szociális intézmények már megkezdték a nyomozás, és azt szeretnék kideríteni, hogyan eshetett teherbe a lány. A családtagjai azt állítják,  ők nem tudtak semmiről, és sokáig nemcsak azzal nem voltak tisztában, hogy a lányuk terhes, hanem azzal sem, hogy szexuális életet él. A brit Sunnak egy családhoz közel álló forrás elmondta, hogy őket is sokként érték a történtek. A kislánynak most szakember segít a történtek feldolgozásában. Dr. Carol Cooper a lapnak elmondta, hogy ennél fiatalabb szülésről még sosem hallott. A pubertás 8 és 14 éves kor között bármikor megkezdődhet a lányoknál, de átlagosan 11 évesen kezdődik el. A testsúly nagy hatással lehet a hormonok alakulására. Egy ennyire korai szülésnél nagy az esély a koraszülésre, a baba alacsony születési súlyára, pre-eclampsiára és számos fertőzésre. A világon nagyjából minden kétezerötszázadik szülés történik meg úgy, hogy az anya nem volt tisztában azzal, hogy terhes. A térségünkben legutóbb Kárpátaljáról lehetett hallani egy lányról, aki tizenkét évesen szülte meg gyermekét.

Rémisztően korai szülésekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top