Baba
Szponzorált tartalom

Gólyahír: így tedd bababiztossá az otthonodat (X)

Amikor gyermekáldás elé néz a család, temérdek dolgot át kell gondolni, ami a mindennapi élet vonatkozásait illeti. A lakás biztonságosabbá tétele egyértelmű prioritás lesz, hiszen a baba megérkeztével szó szerint felborul a megszokott menetrend. Nem csupán a tisztaságra, nyugalomra, egészségesebb élettér kialakítására kell törekedni, de legfőképpen a biztonsági szempontokat kell előtérbe helyezni. Főként az első pár hónap után lesz ez lényeges, amikor már mozgékonyabbá válik az apróság.

Először is célszerű felmérni a terepet
Érdemes abból kiindulni, hogy röviden átgondoljuk, melyek lehetnek a leggyakoribb szituációk, amelyekből baleset születhet. A kiságy biztonságossá tétele kritikus, hiszen itt tölti a legtöbb időt egy ideig a csöppség. A pelenkázás körülményei is jó, ha nem adnak alkalmat a sérülésre. Az etetőszék és annak felhasználása lehetőleg legyen problémamentes, hiszen itt roppant élénken szoktak viselkedni a kicsik. Ha már mászik, kúszik, jár, akkor megszaporodnak a leselkedő veszélyek.

Íme néhány konkrét tipp!
–        Kilincsvédő felszerelése – az ajtók különösen izgalmas tárgynak tűnnek a gyerekek szemében, hiszen könnyen mozgathatóak, és számos egyéb mókához is jó alkalmat szolgáltatnak. Ezért a kilincsvédő kritikus fontosságú, hiszen szűkíti a veszélyes lehetőségeket.

–        Ajtóütköző – csakúgy, mint a kilincsvédő, roppant nagy szolgálatot tud tenni, hiszen kevesebb hirtelen mozdulat és sérülés történhet.

–        Hegyes tárgyak elrejtése – minden, ami vághat, sérthet, elrejtésre vár, hiszen előbb-utóbb megtalálnák az apró kezek. A kések, ollók, tűk mindenképpen a tiltott tárgyak listáján szerepelnek. Noha hagyományosan nem ide tartozik, mindenképpen külön ki kell emelni a sarokvédő alkalmazását, hiszen temérdek baleset születik ezen apropóból is.

–        Konnektorvédő – a baba szempontjából rendkívül kedvező helyen találhatóak a konnektorok a lakásban. Ma már fillérekért kaphatóak könnyen betehető és kivehető konnektorvédők, amelyek nagy szolgálatot tesznek, amikor a baba érdeklődése megélénkül.

Gólyahír: így tedd bababiztossá az otthonodat (X)

A legfontosabb a mindennapos odafigyelés
A fenti tippeken kívül természetesen általánosságban sem árt óvatosan eljárni. Fürdés előtt például feltétlenül érdemes ellenőrizni a víz hőmérsékletét. Tüzet, gyertyát sosem szabad otthagyni, ha kicsi is van a láthatáron. A lakberendezés során is mindenképpen érdemes a bababarát anyagokat és összetevőket előnyben részesíteni, mint amilyen például a kerámiafesték.

Mindent összegezve fontos, hogy mielőtt baba érkezik a családba, tudatosan próbáld meg biztonságosabbá tenni otthonotokat. Az olyan apróságnak minősülő anyagválasztás, mint a kerámiafesték előnyben részesítése, az éles tárgyak elrejtése, a veszélyes anyagok eltüntetése sokat segíthet, hogy egészséges környezetben tudjon felnőni a gyerek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top