nlc.hu
Baba

Kisbaba ujjára tekeredett hajszál

„Jól nézd meg a babád ujjait és lábujjait” – ijesztő dologra figyelmeztet egy anya

Akár egyetlen hajszál is óriási bajt okozhat, ha rátekeredik a baba ujjára vagy lábujjára, osztotta meg történetét egy kisgyermekes édesanya.
Kisbaba lába

Tanulságos történetet osztott meg egy édesanya a TikTokon, miután egy kevéssé ismert jelenség miatt veszélybe került a kisbabája. A gyerek egész éjszaka keservesen sírt, édesanyja pedig mindent megpróbált, hogy megnyugtassa, de hiába.

Csak másnap látták, hogy pár hajszál tekeredett a baba lábujja köré, ami elszorította a kicsi lábujját, elzárta a vér útját, és piros duzzanatot okozott. Szerencsére még időben észrevették, így nem lett nagyobb baj.

@riss_237

Thank God we noticed when we did! Toes are doing better! @.adri237 ##awareness ##babiesoftiktok

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Legyen a napi rutin része, hogy ellenőrzöd a babád ujjait és lábujjait

– tanácsolta a hosszú hajú anya.

A videót mostanáig csaknem 4 milliószor játszották le, és a kommentelők között többen is átéltek már hasonlókat. Az egyik nő azt írta, hogy bűntudata volt, ezért rövidre vágatta a haját. Mások arra figyelmeztettek, hogy érdemes a zoknik belsejét ellenőrizni, mert egy cérnaszál vagy hajszál lehet benne.

A történteket hajszál okozta strangulációnak (fojtás) nevezik. Általában csak a kisbabákat érinti, mert nekik olyan kicsik a végtagjaik, hogy egyetlen köré tekeredő hajszál is bajt okozhat. Több olyan eset is előfordult már, amikor majdnem amputálni kellett egy ujjacskát egy hajszál miatt.

Ha túlzottan sír a baba, és sehogy sem lehet megnyugtatni, érdemes átvizsgálni a testét vörös vagy elszíneződött, duzzadt ujjak után kutatva. Ráadásul a hajszál nem csak az ujjakra és a lábujjakra tekeredhet rá, a fiúk nemi szervénél, a nyelvnél vagy a köldökcsonknál is gondot okozhat. Ha ilyennel találkozunk, azonnal forduljunk orvoshoz.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Pexels/Polina Tankilevitch)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top