nlc.hu
Baba

Elítélték az erőszakkal etető óvodai dolgozókat.

Elítélték a három óvodai dolgozót, akik erőszakkal etettek meg egy gyereket

Súlyosbították annak a három óvodai dolgozónak a büntetését, akik erőszakkal akartak megetetni egy gyereket Székesfehérváron.
Óvodai étkezés

Felfüggesztett börtönbüntetésre és foglalkozástól eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a három óvodai dolgozót, akik erőszakkal próbáltak megetetni egy kisgyermeket – közölte a Fejér Megyei Főügyészség.

Mint azt korábban megírtuk, az asztalnál ebédre váró három és fél éves kisgyermek egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátra fogta, a harmadik terhelt pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett. Az óvodai dolgozók a második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, így azt abbahagyták.

Ezután a gyerek sírva járt óvodába, a szülők át is íratták máshová. Az óvodai dolgozók tudtak a gyerek evészavaráról, és tettükkel veszélyeztették egy gyermek testi és érzelmi fejlődését, sőt fulladásveszélynek is kitették.

A Székesfehérvári Törvényszék a november 9-én megtartott tárgyaláson az ügyészi fellebbezés alapján az elsőfokú ítéletet mindhármuk esetében súlyosította, elsőfokon ugyanis a három óvodai dolgozót 120-120 óra közérdekű munka büntetésre ítélték.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Katrina_S)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top