nlc.hu
Baba

Ventolinra van szüksége a Hem Pál Gyermekkórháznak

Kifogyott egy gyógyszerből a Heim Pál, kívülről kérnek segítséget

Akadozhat az utángyártás.

„Kedves Szülők és Gyermekek, az asztmás és vírus kiváltotta zihálás kezelése során 7 év alatti gyermekeknél elengedhetetlen Ventolin alkalmazásához szükséges toldalék (Babyhaler, Parichamber, Fisiochamber) az országban hiánycikk lett. Kérünk ezért minden olyan családot, akinek otthonában megtalálható ez a készülék és nincs szüksége rá, segítse a Heim Pál Kórházban fekvő betegek gyógyulását (akár kölcsön adva)! A készülékek leadhatók a Heim Pál Kórház G épület földszintjén (Pulmonológiai Ambulancia)”

– a fentebbi közlemény egy héttel ezelőtt több helyen is megjelent, miként azt a Telex írja, többek közt a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének Facebook-oldalán. A lap szerint a gyógyszert tényleg nehéz beszerezni, és készlethiányt írnak, és úgy tűnik, valamilyen okból nem tudják olyan ütemben utángyártani, ahogyan szükség lenne rá.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Minden megosztás alatti kommentben látható, hogy sokan segítenek, és jelezték, hogy azt, amit nem használnak, be is vitték. A Telex rákérdezett a kórháznál, hogy fogadnak-e még ilyen eszközt, és

megerősítették, hogy továbbra is szükség van rá.

Leírása szerint ezen eszközök lényege, hogy a „spray formában kapható inhalációs gyógyszerek könnyű és hatékony belélegeztetését teszi lehetővé csecsemők és gyerekek részére maszkon, felnőtteknek szájcsutorán keresztül”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top