nlc.hu
Baba

Megerősödött a koraszülött baba

Uzsonnás zacskóban mentették meg a koraszülött babát

A kis Eris 22 hetesen érkezett, akkora súllyal, mint egy zacskós leves.

Az orvosokat is meglepte, amikor a terhesség 22. hetében megszületett a kis Eris. A baba mindössze 460 grammal érkezett a világra, az orvosok egy műanyag uzsonnás zacskóba rakták, hogy melegen tartsák a létfontosságú szerveit.

Webkamerák a Semmelweis koraszülött-osztályán

Magyarországon is meg tudják menteni a koraszülött babákat Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem

Sajnos egy fertőzés miatt a születése után nem sokkal lélegeztetőgépre kellett rakni és szüleit többször felszólították, búcsúzzanak el a kisbabától. Édesanyja, Cayce elmondta a Metrónak, hogy Erisnek négyszer volt tüdőgyulladása, rendre lemondtak róla, de a kicsi hatalmas küzdő és mindent túlélt.

Eris összesen 254 napot töltött az újszülött intenzív osztályon, és születése után ahhoz is másfél hétnek kellett eltelnie, hogy anyja először kézbe vehesse.

Az első két hónapban Erist nem lehetett normál babaruhába öltöztetni, helyette speciális koraszülöttruhát kellett viselnie. Még most, több mint egy évesen is csak a 9-12 hónapos ruhák jók rá.

Bár Eris tüdeje még mindig nem tökéletes,  az állapota stabil, szülei szerint a kislány egy igazi kis csoda.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top