nlc.hu
Baba

Hazaküldték a kórházból a törött combú kisbabát

Se röntgen, se gipsz: hazaküldték a törött combú kisbabát

Az édesapa panaszt tett, mert szerinte nem látták el megfelelően a törött combú kisfiát.
Plüssmackó a kórházi ágyon

Két kórházban sem láttak el egy combtörést szenvedett 10 hónapos kisfiút, sőt, még csak a röntgenig sem jutottak el – írja a Blikk. A baleset tavaly december 12-én, a Pest megyei Valkón élő család otthonában történt, amikor a hétéves kislányuk véletlenül ráesett 10 hónapos öccsére, Petikére. Az édesapa, Péter, és felesége, Dóri nagyon megijedt, azonnal mentőt hívtak.

Petikét az édesanyával együtt bevitték a János kórházba, az apa pedig a kislányaikkal otthon maradt. Ám gyereket és édesanyját nem fektették be a kórházba, sőt röntgent sem készítettek, mert az orvosok szerint semmi baj nincs, így hazaküldték őket. 

Másnap reggel a kicsi továbbra is keservesen sírt, miközben a lábát egyáltalán nem tudta terhelni. Ekkor Péterék a járásilag illetékes Bethesda kórházba mentek, ahol rengetegen voltak, majd többórás várakozás után a szülőkkel azt közölték, hogy még 3-5 órát kell várniuk.

Az édesapa ekkor felhívta a gyerekorvosukat, aki nem sokkal később a Madarász utcai gyerekkórházba küldte őket. Ott gyorsan megröntgenezték a kisfiú lábát, negyed óra múlva pedig már a gipszelőben voltak. Petikének ugyanis combcsonttörése volt, felette egy repedéssel. A következő hetekben szerencsére szépen gyógyult, nemrég pedig a gipszet is levették a lábáról.

Az édesapát azonban nem hagyták nyugodni a történtek, ezért panaszt tett a János kórház főigazgatójánál. Az érintett kórházak egyelőre nem reagáltak az esetre.

(Kiemelt kép: illusztráció: fotó: Pixabay/Mylene2401)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top