nlc.hu
Baba

Műtüdős kezelés kismamának

Lekerült a műtüdőről a koronavírusos kismama, végre megölelheti újszülött kislányát

Több mint 100 napig volt műtüdőn Timi.

Több mint száz, a kórházban eltöltött nap után térhetett haza három gyermekéhez Baranyai Tímea, aki a koronavírus miatt először műtüdős kezelést kapott, majd lélegeztetőgépre került, számol be róla a Blikk. Bár a család egészen addig nem volt biztos abban, hogy Timi meggyógyul, amíg szemét ki nem nyitotta, végig bíztak abban, hogy ismét hazatér a kis Biankához, Laurához, és végre magához szoríthatja újszülött kislányát, Noémit is.

Ahogy azt februárban megírtuk, három kismama életét mentették meg az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében. Mindhárom édesanya életet adott gyermekének, mielőtt súlyos állapotba kerültek volna, s szinte kész csoda, hogy felébredtek. Timi volt az a harmadik anyuka, aki – a bravúros műtüdőkezelésnek hála – újjászületett.

Az üllési anyuka terhessége tankönyv szerint zajlott. December 9-én egy rutinvizsgálat miatt ment be a szegedi kórházba, ahol egy gyorsteszt kimutatta, hogy koronavírusos. Ekkor már lázas volt, de egyéb tünetekre nem panaszkodott. Négy nappal később azonban már alig kapott levegőt, mentőt kellett hívni hozzá. Még aznap megcsászározták. Ezután került műtüdőre, mivel anélkül előbb-utóbb feladta volna a szíve.

Végig úgy álltam hozzá a kezeléshez, hogy fel fogok ébredni

– mondta az anyuka.

Timi a kezelés előtt elköszönt családjától, köztük újszülött kislányától, akit csak távolról láthatott, hiszen koronavírusos volt, s a pici egészségét nem tehették kockára az orvosok.

 Timi március végén térhetett haza imádott családjához. Jelenleg erősödik, gyógytornára jár, és próbál megismerkedni a kisbabájával, persze, amellett, hogy a másik két lányát is elhalmozza anyai szeretetével.

Timi nemrég töltötte be a 30. életévét, alapbetegsége nem volt, a súlya is megfelelő, egészséges. A terhessége miatt viszont úgy döntött, hogy nem oltatja be magát.

intenzív osztály

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top