nlc.hu
Baba

Kulturális miniszter álmatlan éjszakái a magyar nők termékenysége miatt

Kulturális miniszter: jó lenne, ha 29 éves kor előtt szülnének a nők, hogy legyen idő hármat vállalni

A miniszternek álmatlan éjszakái vannak, annyira félti a magyar nők termékenységét.

„Néhány kérdés van, amely nem hagy éjszaka aludni, az egyik ilyen a termékenységi ráta, amely mostanra 1,6 százalékra emelkedett Magyarországon a 12 évvel ezelőtti, az unióban sereghajtó 1,2 százalékról” – mondta a Telex tudósítása szerint Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Budapest Eurázsia Fórum 2022 című rendezvényen, hétfőn Budapesten.

Az 59 éves miniszter szerint segíteni kell a nőket abban, hogy a jelenlegi uniós átlagot jelentő 29 éves kor előtt vállalhassák az első gyermeküket, és legyen idő még második és harmadik gyerekre is. 

Ezt a munkaerőpiac rugalmasabbá tételével – a férfiak számára is –, illetve a családi adókedvezményekkel akarják elősegíteni. Ehhez mi is adtunk tippeket a kormánynak.

A kormány tagjai mostanában előszeretettel mondják meg, hol a helye a nőknek. Múlt héten módosultak az abortusz szabályai: ezután csak úgy végezhetnek abortuszt Magyarországon, hogy az anyákkal először meghallgattatták a magzat szívhangját.

Az Állami Számvevőszéknek (amelynek kb. annyi köze van a nők helyzetéhez, mint a kulturális miniszternek – a szerző.) pedig az volt a nagy baja, hogy a diplomás nők okozzák a demográfiai problémákat, túl sok a nő a felsőoktatásban.

Csák János kulturális miniszter

Csák János kulturális és innovációs miniszter előadást tart az egyházi fenntartású felsőoktatási intézmények vezetői előtt a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top