nlc.hu
Baba

Felmentették a férfit, aki lomok közé tett egy újszülöttet 2004-ben

Felmentették a férfit, aki nejlonzsákban kitett egy csecsemőt a lomok közé 18 évvel ezelőtt

A bíróság indoklása szerint nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a csecsemő még élt, amikor a férfi a zsákba tette.

Jogerősen felmentette az emberölés vádja alól a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki 18 évvel ezelőtt egy szemeteszsákba rakta, majd kitette az újszülött csecsemőt a lomok közé Péteriben.

A bíróság a döntést így indokolta:

bár azt minden kétséget kizáróan lehetett bizonyítani, hogy a terhelt tette szemeteszsákba az újszülöttet és helyezte ki az utcára, az eljárás során viszont azt nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a gyermek még élt, amikor a férfi a nejlonzsákba tette őt.

A vádirat szerint a férfi felesége 2004-ben teherbe esett, ám mivel várandóssága testi jelek nélkül zajlott, a férfi erről nem tudott. 2004. szeptember 24-én az asszony – aki a férjétől külön szobában aludt – álmából riadt fel a szülési fájdalmakra, majd nem sokkal később egy életképes kisfiúnak adott életet. Amikor a vádlott észrevette a kisbabát, dühös lett, feleségét pedig az apa kiléte miatt kérte számon. A nő arra kérte, hogy ne bántsa őt és hívjon hozzá mentőt, azonban a férfi életveszélyesen megfenyegette az asszonyt, hogy senkinek nem szólhat a gyerekről.

A Péteri községhez tartozó szeméttelep, ahol megtalálták a csecsemő holttestét

A Péteri községhez tartozó szeméttelep, ahol megtalálták a csecsemő holttestét (Fotó: Police.hu)

Amikor az asszony a fürdőszobába ment, a férfi textíliákba, illetve egy nejlon szemeteszsákba csomagolta a babát, majd az utcán, a lomtalanításkor felhalmozódott hulladék közé rejtette – minderről az újszülött édesanyja semmit nem tudott. Az újszülött holttestét néhány órával később egy szeméttelepen találták meg, halálát ellátatlanság, magárahagyottság és kihűlés okozta, továbbá fulladásnak is szerepe lehetett benne.

A törvényszék a vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól felmentette, míg bűnpártolás vétsége miatt vele szemben az eljárást megszüntette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top