nlc.hu
Baba

Kutyanevűnek nevezték a gyereket a tanárok

Zokogott az anya, mert a tanárok szerint kutyaneve van a gyerekének

A pedagógusok egymás között arról beszéltek, hogy a gyereknek kutyaneve van, ami véletlenül az édesanya fülébe jutott, és érthető módon rosszul viselte a tanárok gúnyolódását.
Kisfiú az iskolai tanteremben rajzol

Egy édesanya sírva fakadt, miután megtudta, hogy egy tanár kigúnyolta a kisfiát a neve miatt, és azt mondta, hogy így kutyákat szoktak hívni, nem egy gyereket.

Minderre akkor derült fény, amikor az anya megkérte a nővérét, hogy – saját gyerekein kívül – az ő négyéves kisfiát is hozza el a suliból (Angliában négy-ötéves korban kezdődik az iskola). Amíg a nővére az iskola kapuja előtt állt, és a gyerekekre várt, meghallotta, ahogy két tanár nevetgél az egyik osztályteremben.

Arról beszéltek, hogy melyik gyerek rossz, aztán az egyik tanár megjegyezte: „nálam az egyiknek kutyaneve van”. Erre a másik tanár visszakérdezett, és kiderült, hogy a gyerek neve Benji – a nő pedig tudta, hogy az unokaöccséről beszélnek. 

Nagyon felháborodott ezen, és elmesélte a testvérének, aki rögtön sírva fakadt. Nagyon felzaklatták a történtek, és azon gondolkozik, hogy bemegy az iskolába, és beszél az esetről az igazgatóval.

A Redditen megosztott történeten sokan megdöbbentek. „Arra számítottam, hogy Bentley vagy Bear vagy valami hasonló lesz a gyerek neve, ami tényleg kicsit kutyás, de a Benji egy gyönyörű név, és egyáltalán nem az jut eszembe róla, hogy egy a kutyáé” – írta az egyik felhasználó. Többen pedig azt fejtegették, hogy akárhogyan is hívnak egy gyereket (vagy akár felnőttet), nem szabad a nevén gúnyolódni, főleg nem egy tanárnak.

Bár ebben az esetben a tanárok egymás között beszélgettek, arra is van példa, amikor az egész osztály előtt aláz meg egy tanár egy diákot. „Buta libák vagytok” – mondta két tinilánynak egy budapesti tanár, a szülők pedig feljelentést tettek. 

(Mirror)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top