nlc.hu
Balkon fanatik

Keressük az ország legszebb kiskertjeit

Indul a Balkon fanatik: keressük az ország legszebb kiskertjeit!

Legyen a teraszon vagy éppen a ház mögött, ha te is elszánt hobbikertész vagy, és szívesen megmutatnád idei kiskertedet, jelentkezz!

A kertészkedésbe belevágni egy fejlődési folyamat eredménye – városi embernél legalábbis egészen biztosan. A dolog úgy indul, hogy “mégiscsak kellene valami növény a teraszra, ne álljon már ott tök siváran egész nyáron”, és ennek jegyében mérsékelten motivált kezdő versenyzőként gondosan kinyírunk egy-két fiatal leandert, meg pár fűszernövényt. Aztán a kudarc hatására egy ideig pihentetjük az ötletet, de motoszkál bennünk a vágy, hogy életet teremtsünk a balkonon. A fejlődési folyamat következő állomása, amikor elkezdjük tudományos alapokra helyezni a kísérletet, és eljutunk az 5 strapabíró növény a teraszodra, amit nem lehet kinyírni típúsú cikkekig, eltöprengünk azon, mennyi fényt vizet és tápanyagot vagyunk képesek biztosítani a kiskertünk lakóinak, és átgondoltabb kísérletet teszünk arra, hogy felvirágozzuk az erkélyünket. Aztán miután beszereztük a kísérletünk alanyait, minden nap izgatottan kémleljük, van-e új hajtás, bimbó, virág, netán termés, és ha a csoda megtörténik, az olyan sikerélmény, mintha megfejtettük volna a teleportálás mikéntjét.

Keressük az ország legszebb kiskertjeit!

Ki ne szeretne ilyen növények társaságában ücsörögni a teraszon? (A szerző fotója)

A kertészkedés az egyik legtökéleteseb módja a kikapcsolódásnak, a tökéletes zen állapot elérésének, és a karantén jó apropót szolgáltatott ahhoz, hogy most fejlesszük tökélyre e téren táplált ambícióinkat. Ezért úgy döntöttünk, ezúttal balkonfanatikusoknak hirdetünk pályázatot és  megkeressük az ország legszebb kiskertjeit. Két kategóriában hirdetjük meg a versenyt:

  1. balkonkert
  2. konyhakert

Egy jelentkező pályázhat akár mindkét kategóriában is.

Mit kell tenned, ha nevezni szeretnél?

Tölts fel ITT egy fotót a kertedről, vagy az erkélyedről, ennyi a feladat lényege. Fontos: a képen csak a növényeid legyenek rajta, kérünk, hogy embert ne fotózz!

A jelentkezéseket várjuk 2020. július 6-tól  július 20-ig.

A beérkezett balkonok és konyhakertek közül az nlc által delegált zsűri fogja kiválasztani a 12-12 döntőst. A zsűri tagjai:

  • Pácsonyi Daniella főszerkesztő
  • Szentes Adél szerkesztő
  • Dóra Melinda Tünde kertészeti újságíró, a Kertkaland című könyv szerzője.

Azt pedig, hogy kié legyen a legszebb terasznak és a legszebb kiskertnek járó díj, olvasóink szavazhatják majd meg. 

A szavazás augusztus 1-től augusztus 10-ig tart. Eredményt augusztus 11-én hirdetünk.

A nyeremény mindkét kategóriában 1-1 50.000 forintos IKEA vásárlási utalvány lesz.

Szóval, kedves balkonfanatikusok, kalandra fel! Mutassátok meg a pompás kiskertjeiteket és nyerjetek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top