Büntetlen örömök
Szponzorált tartalom

Szuper nyári szomjoltók a hűtőből

Neked melyik a kedvenc nyári italod?

Azt mondják, a legjobb és legegészségesebb szomjoltó a víz. Ezzel mi nem szeretnénk vitatkozni, de néhány igen forró nyárral a hátunk mögött azt bizton állíthatjuk, hogy bármilyen egészséges és nélkülözhetetlen is a víz, gyakran van szükségünk olyan ízesített italokra is, amilyenekhez az elfogyasztott második liter víz után is szívesen nyúlunk. Hiszen a folyadékbevitel szempontjából nem mindegy, hány pohárral öntöttünk magunkba, az egészségünk szempontjából pedig ugye az a fontos, milyen folyadékot juttatunk a szervezetünkbe. Olyan italokat mutatunk, amelyek könnyen elkészíthetőek, finomak és nem hizlalnak.

Készíts szuper egyedi limonádét frissen facsart gyümölcslevekből. Használhatsz hozzá ásványvizet vagy csapvizet ízlés szerint, a lényeg úgyis a gyümölcsökön van. Alapnak 1 liter vízhez mehet 2 citrom leve, 4 érett narancs leve, 1 lime leve. Mentalevelet feltétlenül tegyél a vízbe. A limonádé úgy az igazi, ha gyümölcsdarabok is vannak benne, ezért adj hozzá apróra vágott narancsot is. Hűtsd le alaposan, jégkockát is tegyél a pohárba fogyasztáskor. Ha szereted a kicsit kesernyés, fanyar ízeket, grapefriuttal is megbolondíthatod a frissítődet.

italok nyáron

A nyár egyik nagy kedvence a smooti, természetesen jéggel készítve. Az egyik legkedveltebb nyári hűsítőt érdemes fagyasztott piros gyümölcsökből készíteni. Egy adaghoz 2 maroknyit számolj, a jégből ugyanennyi kell. Mehet hozzá 2 deci növényi tej, aztán irány a turmixgép. Nem kell teljesen pépesre darálni a jeget és a gyümölcsöket, elég, ha homogén masszát csinálunk, így a melegben picit tovább bírja a hűsítő italunk. Mivel nagyon egészséges, gyerekeknek is kínálhatjuk.

Ha nincs kedvünk vagy időnk pepecselni a frissítők készítésével, vagy vendégeket várunk, érdemes néhány készen kapható üdítőt is bevetni. Az alkoholmentes, minőségi sörök a nyár nagy kedvencei, méltán szeretjük ezeket, hiszen amellett, hogy jól frissítenek, alkoholtartalom híján nem kell attól tartanunk, hogy megütik a fejünket. A minőségi alapanyagokból készült szörpöket is bevethetjük, ha hirtelen van szükségünk nagy mennyiségű frissítőre, jéggel és gyümölcsdarabokkal fogyasztva kellemes nyári italt varázsolhatunk belőlük.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top