Csajos Bajok

Néztem, ahogy egymásnak adják a kilincset a nők

A legtöbb nő nem szeret nőgyógyászhoz járni, de vannak, akiket az átlagostól is sokkal jobban megvisel, ha az intim testrészeit vizsgálják. Tanulságos történetet hoztunk.

Éva senkinek sem beszélt a szorongásáról, pedig az első nőgyógyászati “élménye” borzasztó volt. De nemrég megoldódtak a gondjai: – Lehet azért, mert mindig erősnek akartam látszani, de én soha senkinek nem mondtam el, hogy mennyire félek a nőgyógyászati vizsgálattól. Emlékszem, valahol a város szélén volt a rendelő, ahová életemben először elmentem vizsgálatra. Vagy 2 órát vártam, mire sorra kerültem. Csak ültem a rozzant, fehér csempés, omladozó falú váróban és néztem, ahogy egymásnak adják a kilincset a nők, faarccal. Egyedül mentem, nem volt kihez szólnom, de nem is lett volna sok mondandóm. Aztán amikor behívtak és végig kellett szenvednem azt a megalázó néhány percet, na azt nem kívánom senkinek.

Talán azért alakult így, hogy 20 évig utáltam nőgyógyászhoz menni, mert az első alkalommal, amikor 18 évesen vizsgáltak, egy nagyon undok orvoshoz kerültem, aki semmit sem törődött az érzéseimmel és azzal sem, hogy először vagyok ott. Öt éve viszont a nővérem unszolására elmentem az ő orvosához rákszűrésre. Azért tudott csak rábeszélni, mert nő volt az orvos és úgy gondoltam, adok ennek még egy esélyt. Amúgy is nagyon kellett már a szűrés, mert sajnos kimaradt pár év és szerettem volna túllépni a régi rossz élményen is úgy, hogy végre tényleg legyen jó tapasztalatom. 

Néztem, ahogy egymásnak adják a kilincset a nők

A doktornő végtelenül kedves volt, először leültetett és átbeszéltük, mi fog történni a vizsgálaton. Már attól megnyugodtam, hogy sem szavakkal, sem a szavak nélküli kommunikációjában nem utalt arra, hogy gond, hogy tele vagyok félelemmel. Odáig jutottunk, hogy a vizsgálat végére nyíltan beszéltem az összes problémámról és az sem zavart, hogy a legintimebb testrészeimet elemzi. Utólag nagyon hálás vagyok a testvéremnek, hogy elvitt hozzá. Mindenkinek azt kívánom, hogy ilyen orvosa legyen.

Minden évben rákszűrésre megyek, ha pedig bármilyen gondom van, egyből kérek időpontot és a lehető legnyugodtabban várom, hogy megtudjam, mi a diagnózis. Volt felfázásom, gombás fertőzésem, mindent kikezelt. Aki nem elégedett az orvosával, mindenképpen azt javaslom, hogy keressen másikat, akivel egy hullámhosszon vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top