Család

Apák figyelmébe!




“Képzelje el, hogy este fáradtan megy haza a munkából. A gyerek ordít, a felesége még mindig hálóingben van, a mosatlan edény hegyekben áll, a levegőben odaégett étel szaga terjeng. Felesége zokog, és elpanaszolja, hogy nincs már teje, midennek vége. Mit tesz Ön ebben a helyzetben?


1. lehetőség: Ön egy pillanat alatt a plafonon van a méregtől. Szemrehányásokat tesz feleségének a rendetlenség miatt, megkérdezi, hogy tulajdonképpen mit csinált egész nap. Kifejezésre juttatja, hogy nevetséges egy ilyen apróság miatt, hogy a tej elapadt, ennyit idegeskedni. Azt javasolja neki, hogy inkább adjon végre egy kis tápszert a kisbabájuknak, hogy megnyugodjék és ne haljon éhen.

2. lehetőség: Ön először is átöleli a feleségét, és elkezdi vigasztalni. Ezután a kisbaba megnyugtatása következik. Kellemes zenét tesz fel, hoz a feleségének egy kis innivalót, masszírozza hátát, mert az olyan jó feszültségoldó. Gyorsan elmosogat, összedob valami ennivalót, és megiszik a feleségével egy pohár pezsgőt. Ön ugyanis pontosan érzi, hogy feleségének támogatásra, szeretetre van szüksége ahhoz, hogy teje szabadon folyhasson. Vannak jó napok és rossz napok. Amikor ez utóbbiról van szó, a feleségnek nem kritikára van szüksége…”

(Részlet Brigitte Benkert: Das Ravensburger Stillbuch című könyvéből)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top