Család

Küzdelem az elalvással és a cumival

"Rebeka az elsõ napoktól kezdve rossz alvó volt. Sokszor felébredt éjszaka, és nehezen is aludt el, sokszor csak több órás küzdelem árán. Az elsõ idõkben rettenetesen kimerült voltam."




Éjszakánként három órákat aludtam körülbelül négy részletben. A végén már rettegtem az estéktől, nyüszítettem a fáradtságtól és minden nap bőgve vártam a férjemet.

A helyzet csak néhány hónap múlva javult, amikor feladva elveimet, babakocsiba tettem éjszakára, és amikor felébredt, akkor gyorsan ringattam egy kicsit, ettől aludt tovább. Aztán szülői ráhatásra áttettem a kiságyba, de akkor meg a cumira szokott rá, úgyhogy éjszakánként négy-ötször a cumit kellett visszatennem a szájába, magától nem aludt vissza.

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy este etetés után könnyen elalszik ugyan, de éjszaka még többször is felébred, és én meg pakolom vissza a kiesett cumit a szájába. Most is gyakran előfordul, hogy nem alszik el így sem, ilyenkor magunk közé vesszük és reggelig így alszik. Szóval arra még csak vágyakozom, hogy végigaludjak egy éjszakát.
(Hné M. K.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top