Család

Hogyan elõzhetõk meg a terhességi csíkok?

A terhességi csíkok kialakulását a bõr megnyúlása és a súlynövekedés mellett a gestagén hormon is okozza. Ez gondoskodik arról, hogy az irha szükség esetén kinyúljon. Várandósság alatt ez szükséges is.




A tágulás során az esetek 90 százalékában meg is repedezik az irharéteg, ezek a sérülések a terhességi csíkok. Az adottságot, hogy hajlamos-e bőrünk erre, őseinktől hozzuk magunkkal, legfeljebb némileg csökkenthetjük az esélyét.

A nap UV-A sugarai roncsolják a bőr rugalmas szöveteit, különösen a várandósok megfeszült, elvékonyodott bőrén tudnak nagy kárt tenni. Ne menjünk tehát napra, ha meg akarjuk előzni a terhességi csíkok kialakulását.

Szükség esetén támasszuk meg a melleket és a hasat melltartóval, rugalmas kismamanadrággal esetleg haskötővel. Az egyes kozmetikumok hatékonysága nagymértékben a felvitelével járó masszírozástól függ. A kenegetés, csipkedés, enyhe kefélgetés fokozza a bőr vérellátottságát, így rugalmasabb, frissebb lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top