Család

Némi segítséggel

Vannak olyan segédeszközök, amelyek hatékonyan megkönnyítik a kismamának a szülést.





5.

A vajúdólabda különösen erős derékfájással járó méhösszehúzódások esetén hatásos. Ülés közben érvényesül a gravitáció ereje, a labda enyhe mozgatása lazítja a hátizmokat és a medencét. A Ctg vizsgálat labdán is végezhető
.


 






6.


A patkó alakú szülőszéken, vagy guggoló pozícióban a medence átmérője nagyobb, mint fekve. Csökken a gátrepedés kockázata, javulhat az anyai és magzati keringés. Hátránya, hogy abban az esetben, ha anyának nincs megfelelő támasza hátulról, hosszú távon kimerítő lehet.









7.


Hanyatt fekve a méh ránehezedik a egy fontos gyűjtőérre és verőérre, s ez károsan befolyásolhatja a méhlepény s ezáltal a magzat keringését. Ebben a pozícióban a kismamának a gravitáció ellenében, felfelé kell nyomnia a magzatot.








8.


Ha valaki mégis a fekvést választja, vagy éppen nem választhat, segít, ha az ágy fejrészét negyvenöt fokos szögbe állítjuk, így ugyanis a keringési viszonyok is helyreállnak, s nyomni is könnyebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top